Studenter kalt inn på teppet etter kritiske uttalelser i media

Da de to studentene kritiserte Trondheim kunstakademi, ble de kalt inn til møte av instituttledelsen.

Kunstakademiet i Trondheim er tilknyttet NTNU og tilbyr treårig bachelorutdanning og toårig masterstudium i billedkunst.
Kunstakademiet i Trondheim er tilknyttet NTNU og tilbyr treårig bachelorutdanning og toårig masterstudium i billedkunst.

- Vi fikk beskjed om at vi hadde ødelagt en hel arbeidsdag. At vi måtte ta opp det vi ønsket endring på internt, sier Mikkel Marhaug og Verona Størseth til Adresseavisen torsdag.

Avisa intervjuet dem i november, der de kritiserte forholdene ved KiT. Deretter ble de innkalt til et møte med instituttledelsen. De to studentene fikk inntrykk av at ledelsen ikke mente det var bra at de snakket med media.

Det var magasinet Subjekt som først omtalte episoden, men med anonyme kilder. I et tilsvar i januar skrev dekan Fredrik Shetelig at studentene ved KiT trygt kan uttale seg i media. Videre skriver han at påstandene har utspring i et møte studentene hadde med en ansatt i administrasjonen for å høre hvilke forhold studentene ønsker skal bli bedre på KiT.

«Den ansatte oppfattet at det kom mange nyttige innspill i møtet og at diskusjonen ble holdt i en god tone.

Det er overraskende både for henne og for oss i ledelsen ved Kunstakademiet og ved Fakultet for arkitektur og design at det som ble sagt i møtet i ettertid kan oppfattes som et forsøk på å kneble studentenes ytringsfrihet.

Ledelsen jobber kontinuerlig for å bedre situasjonen. Det er laget en handlingsplan for å bedre studiemiljøet og det pågår et arbeidsmiljøprosjekt for ansatte

Etter omtalten i Subjekt sendte instituttledelsen en e-post til alle studenter og ansatte, der det sto:

«Det er en belastning for oss som studerer og jobber på KiT når arbeidsplassen vår kritiseres i offentligheten. Basert på erfaringen fra våren 2020, er vi redde for at det kommer flere artikler i ukene som kommer.»

- I e-posten står det at de hadde et godt møte med oss, der tonen var god, sier en av studentene til Adresseavisen.

Mikkel Marhaug sier han har følt seg utenfor på skolen de siste månedene.

- Du blir paranoid av dette, sier han.

Bakgrunnen for saken er at flere studenter har kritisert Kunstakademiet for å ha dårlig kvalitet på utdanninga. Ei arbeidsgruppe er satt ned for å jobbe med kritikken.

LES OGSÅ: Kunststudenter er misfornøyde med studietilbudet ved KiT

LES OGSÅ: - Ledelsen følger ikke demokratiske spilleregler

LES OGSÅ: Har mottatt varsler om graverende forhold

LES OGSÅ: Shetelig vil ikke fortsette som dekan

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS