StudieplassEr

NTNU har mottatt over 200 henvendelser fra ukrainere

Ukrainske flyktninger har begynt å ta kontakt med universitetene for å få studieplass.

Internasjonalt hus på Gløshaugen: Her mottar Internasjonal seksjon henvendelser om studieplass for internasjonale studenter.
Internasjonalt hus på Gløshaugen: Her mottar Internasjonal seksjon henvendelser om studieplass for internasjonale studenter.
Publisert

Det skriver Khrono.

Som Universitetsavisa tidligere har omtalt, har NTNU gitt beskjed om at de vil ha 200 studieplasser for ukrainske flyktninger i høst. Blir pågangen stor, er universitetet innstilt på å øke kapasiteten slik at de kan gi studieplass til 250 ukrainere.

Regjeringa har sagt at den vil finansiere 1000 ekstra studieplasser, og NTNU ønsker altså å ta imot inntil 25 prosent av disse.

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse skal gi sin anbefaling om fordeling av studieplassene innen 20. mai. Deretter avgjør Kunnskapsdepartementet endelig fordeling i løpet av juni.

NTNUs kommunikasjonsavdeling opplyser til Khrono at Internasjonal seksjon har registrert vel 200 henvendelser fra ukrainere som har spurt om studieplass ved universitetet. 10-15 prosent har hatt spørsmål om PhD-utdanning. Flere som har henvendt seg til NTNU skal ha sendt likelydende henvendelser til flere universiteter.

I praksis ser universitetet for seg at antallet flyktninger som kan tas opp i Trondheim, Gjøvik og Ålesund kan bli mye høyere. Universitetets ledelse regner med at mange av studentene først og fremst ønsker å studere på deltid. Hvis kvoten er på 200 heltids studieplasser, kan det bli rom for å gi et studietilbud til 1.000 - 1.500 flyktninger.

Ved Universitet i Oslo har de fått over 350 henvendelser og 200 ved Universitetet i Bergen, ifølge tall som Khrono har innhentet.