Ytring:

Park = bycampus for alle!

Til Bygningsrådet 29.9., Trondheims øvrige politikere, kommunedirektør og til NTNU/Statsbygg - Fra Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken:
Aksjonsgruppa «Bevar Høyskoleparken» i punktdemonstrasjon for Høyskoleparken en oktoberdag 2017. Kampen pågår fortsatt. 
        
            (Foto: Tore Oksholen)

Aksjonsgruppa «Bevar Høyskoleparken» i punktdemonstrasjon for Høyskoleparken en oktoberdag 2017. Kampen pågår fortsatt.  Foto: Tore Oksholen

Høyskoleparken er for mennesker! Parken er pusterommet mellom bygningene, der folk og natur gir liv til byen. Park = byliv!

LES OGSÅ: Campussak til Bygningsrådet

Folket eier byen, og folk vil ha mer park, flere byparker for barn og familier! Park = bycampus for folket!

Høyskoleparken kobler hele bycampus sammen rundt ett stort byrom – bygg er barrierer! Park = partnerskap!

Parken er alltid åpen og inkluderende, mens bygninger og innglassede gangbruer er lukket for folk i bydelen 2/3 av døgnet. Gangbro gjennom parken blir for de svært få, gjerne med kontor i nye bygg. En majoritet, også studenter vil bruke gangveier i parken. Park = likeverd!

Parken er et åpent laboratorium - ‘levende LAB’ for studenter på NTNU og for barnehage- og skolebarn hver dag, og en oase for Innovasjonsdistriktet Elgeseter! Park = smart og bærekraftig innovasjonsklima!

Høyskoleparken øker i verdi for hver dag som går - for hver ny innbygger, for hver ny student, og for hvert ekorn, flaggermus eller insekt som mister sitt habitat annet sted i byen! Park = verdi!

Planprogram for NTNU campus er fastsatt i april 2019. Etter det har regjeringen vedtatt FNs 17 bærekraftsmål som grunnlag for kommunens samfunns- og arealplanlegging og Trondheim kommune har blitt FN bærekraftsenter som forplikter til å gå i bærekraftig retning. I Framtidsbilder Trondheim sentrum 2050 ber innbyggerne om flere parker og bedre bomiljø i sentrum for barnefamilier og alle. Ny kunnskap sier ‘stille områder’ som Høyskoleparken betyr mye for folkehelse, og at naturmangfoldet er alvorlig truet. Park = bærekraft og mangfold!

NTNU og Statsbygg har kommet lenger i planleggingen og regjeringen har sikret NTNU investeringskroner til campus. Igangsatte reguleringsplaner viser mulighet for å bygge mer enn 344 000 kvm i nye campusbygg. Er samfunnsnytten stor nok, og er det smart å bygge 11 000 av disse kvm i park, når mulighetsrommet utenfor park er fire ganger større enn de 92 000 som er NTNU sitt behov? Park = samfunnsnytte og smart samfunnsmål!

Bruk anledningen i Bygningsrådet tirsdag 29.9. til å si: Bevar HELE Høyskoleparken – Et smart og innovativt bycampus bygges RUNDT Høyskoleparken. Høyskoleparken = NTNU, Innovasjonsdistrikt Elgeseter og hele Trondheim sitt pulserende hjerte!

Ytringen ble først publisert i Adresseavisen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Norge til topps i forskning på klimaendringer

Norge er det landet i verden som forsker mest på klimaendringer justert for landets størrelse viser analyse fra Nifu. - Vi produserer tre ganger så mye som landets størrelse skulle tilsi.

Han er Ålesunds beste underviser

Mark Pasquine er tildelt «Studentenes studiekvalitetspris» ved NTNU i Ålesund.

Gjesteskribenten:

Hvem «eier» egentlig døden?

Et merkelig spørsmål vil kanskje noen hevde. Likefullt har dette spørsmålet dukket opp hos meg flere ganger dette siste året, hvor jeg som gjesteskribent for UA har delt ulike refleksjoner knyttet til min mors død for snart et år siden.

18 nye tilfeller av korona ved NHH

De siste to døgnene har 18 studenter ved Norges Handelshøgskole i Bergen fått bekreftet koronasmitte.