Klart for medisinutdanning ved NTNU i Ålesund

Studentaktiv undervising og nær pasientkontakt i realistiske situasjoner skal være fokus.

NTNU i Ålesund får nå medisinutdanning gjennom samme program som har tilbudt det på Levanger.
Publisert

Nå er alt klart for at 20 personer vil kunne ta to år av medisinutdanningen sin i Trondheim, for å så ta de to neste i Ålesund. Det skriver Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

Det desentraliserte studietilbudet, som kalles NTNU Link, har tidligere vært tilgjengelig i Levanger.

Akronymet Link står for «langsgående integrert klinisk tjeneste» og lar studentene møte pasienter, undervisere og ha fag langsgående og integrert gjennom semester, i motsetning til å gjøre det samme i kortvarige blokker med fag.

Studiet ble etablert i 2018. Universitetsavisa omtalte at studiet fikk svært mange søkere per studieplass i 2022. Før dette hadde de slitt med søkertallene.

Svanhild Schønberg sier campus Ålesund gleder seg til å ta imot medisinstudenter.

- Gleder oss

Svanhild Schønberg, instituttleder ved Institutt for helsevitenskap ved NTNU i Ålesund, forteller ifølge pressemeldingen at de er veldig glad for at de første legestudentene kan komme til Ålesund i høst.

- Vi gleder oss til å ønske de nye studentene velkommen, og å inkludere dem i det flotte studiemiljøet på campus Ålesund. Det er allerede et godt faglig samarbeid mellom NTNU og helseforetaket, og NTNU i Ålesund har et aktivt studiemiljø med gode undervisingfasiliteter som studentene vil ha stor bruk av.

Studiemodellen som skal benyttes i Ålesund har fokus på studentaktiv undervising og nær pasientkontakt i realistiske situasjoner i sykehus og kommunehelsetjeneste.

Erfaringer fra Levanger

Seksjonsoverlege, førsteamanuensis ved NTNU og prosjektleder Solveig Roth Hoff og studiekonsulent ved Institutt for helsevitenskap ved NTNU i Ålesund, Markus den Ouden sier at de høster av erfaringene fra prosjektet i Levanger.

- Vi har alle et felles mål om å gi studentene et best mulig tilbud, og hos oss vil de få motivasjon til å arbeide med fagene ved hjelp av plenumundervising hvor de har en aktiv rolle og klinisk tjeneste med mye pasientkontakt, sier de ifølge pressemeldingen.

Målet er både å øke kapasiteten til medisinutdanningen nasjonalt og å rekruttere flere leger til Helse Møre og Romsdal.