Korona

Mer fysisk undervisning, men fortsatt krav om avstand og munnbind

Mer fysisk undervisning betyr flere studenter og ansatte tilbake på campus, men hjemmekontor er fortsatt hovedregelen.

NTNU vil fortsatt dele ut munnbind ved inn- og utganger.
NTNU vil fortsatt dele ut munnbind ved inn- og utganger.
Publisert Sist oppdatert

Selv om det før helgen kom flere lettelser i smitteverntiltakene fra regjeringshold er mye fortsatt ved det samme ved NTNU.

I en melding på Innsida skriver universitetet at statsråd Ola Borten Moe sin beskjed om at alle studenter nå skal ha deler av undervisningen på campus vil føre til at flere ansatte må møte fysisk på jobb.

De som i utgangspunktet kan komme tilbake er ansatte med forsknings- og undervisningsoppgaver som krever at de er på campus, ansatte som jobber i verksteder, laboratorier, renhold og bygningsdrift og ansatte som av arbeidsmiljømessige årsaker har vansker med å jobbe hjemmefra.

For resten er det fremdeles hjemmekontor som er hovedregelen.

Fra slutten av januar vil NTNU åpne opp for fysisk undervisning igjen, og det er opp til fakultetene å prioritere hvilke emner som skal gå fysisk. Timeplanen er forventet å være på plass i løpet av inneværende uke.

Men selv om det igjen blir litt mer aktivitet på campus presiserer NTNU at en-metersregelen fortsatt gjelder, og det anbefales maksimalt 30 personer tilstede i undervisning i klasserom. I større auditorium anbefales det å følge begrensningene som gjelder offentlige arrangementer med faste plasser.

Også kravet om munnbind i situasjoner hvor det er mye folk og/eller det er vanskelig å holde en meters avstand opprettholdes.

NTNU oppfordrer også faglærere til å bruke hybrid undervisning der det er «praktisk mulig og faglig gjennomførbart» da mange studenter kan ha sykefravær eller sitte i karantene i den kommende perioden.