Flytter arrangementene over på nett

Alle linjeforeningene ved NTNU har måttet avlyse eller utsette flere av sine arrangementer på ubestemt tid. Det hindrer dem likevel ikke i å finne nye måter å sosialisere og aktivisere medlemmene.
Arkitektstudentene kunne bli med på en yoga-time direktesendt fra stua til en av sine medstudenter.  
    
      (Foto: Skjermdump fra leksjon)

Arkitektstudentene kunne bli med på en yoga-time direktesendt fra stua til en av sine medstudenter.   Foto: Skjermdump fra leksjon

– Det er jo mange «gamere» i linjeforeningen vår, så de fleste av oss er allerede vant til å kommunisere via nettet, sier Thea Karin Fladby over telefonen.

Hun er styremedlem fra trivselskomiteen i Online, linjeforeningen for informatikkstudenter. De har måttet avlyse eller utsette alle sine arrangementer på grunn av regjeringens tiltak for å hindre spredning av Covid-19. Men ifølge Fladby har situasjonen ikke hindret medlemmene i å sosialisere.

– At kontorlokalene våre er stengte og at vi ikke kan møtes fysisk er selvfølgelig trist, men etter hvert som arrangementene våre har blitt avlyst har vi kunnet arrangere nye sammenkomster digitalt i stedet, sier hun.

Digital fredagspils

Informatikkstudentene møtes nå heller på nettbaserte plattformer som Discord, og på fredag valgte de å kjøre sin vante fredagspils som vanlig, bare hjemmefra.

– Det var et lavterskeltilbud hvor alle i linjeforeningen fikk tilgang til serveren, og hvem som helst kunne logge seg på og av som de ville.

Fladby forteller at selv om noen tok seg en øl under chattingen, var alkoholen mindre i fokus.

– Det ble mer vanlig prating med hverandre, og litt spill av nettspill sammen. Det var kanskje 30 personer som kom og gikk gjennom hele kvelden. Personlig var jeg tilkoblet i 3 timer og pratet med medstudenter, sier hun.

Nå har hovedstyret begynt å planlegge flere lignende arrangement.

– Fredagspilsen ble en suksess, så vi kjører samme opplegg neste fredag. I tillegg skal vi arrangere «Drikk te og vær kreativ»-kveld på tirsdag, hvor vi samles på Google Meet, drikker te, og holder på med håndarbeid eller andre kreative aktiviteter. Og på lørdag skal vi ha filmkveld. Netflix har en party-versjon, hvor man har mulighet til å se filmer sammen fra hver sin stue og chatte i et sidevindu underveis, forteller Fladby.

Gir treningstips til medstudentene

Jon-Emil Steine gir tips til hvordan man bruker ting hjemme til egentrening.  
    
      (Foto: Skjermdump)

Jon-Emil Steine gir tips til hvordan man bruker ting hjemme til egentrening.   Foto: Skjermdump

 

På Instagram-profilen til Erudio, linjeforeningen for lektorstudenter, kan man følge Jon-Emil Steine som viser fram treningsøvelser til hjemmesittende studenter.

– I tillegg til å være lektorstudent er jeg utdannet personlig trener, og nå som de fleste holder seg inne så var det en i hovedstyret i Erudio som lurte på om jeg kunne filme meg selv som gjør noen enkle hjemmeøvelser og kommer med tips til egentrening.

Disse filmklippene ble da lagt ut på linjeforeningens Instagram-historier. På instagram-kontoen viser han fram enkle øvelser for å trene både lår, rumpe og skuldre ved hjelp av ting man allerede har hjemme. Det kan være alt fra møbler til pensum, til noe så overflødig i disse dager som en koffert.

– Jeg liker godt å hjelpe andre med tips til personlig trening. Jeg pleide å hjelpe medstudenter med treningsprogrammene allerede før korona-viruset kom.

Steine sier det virker som om folk setter pris på tipsene han har legger ut, og at det er fint å kunne bidra med noe nå som det blir mye innesitting og mindre å gjøre.

– Foreløpig bruker jeg tiden mest på studier og trening, i tillegg til andre hverdagslige gjøremål, forteller han.

Direktesendt yoga-time

En annen instagram-konto som er veldig aktiv for tiden er kontoen til Broderskabet, linjeforeningen for arkitekturstudenter. For tiden kjører de en løpende «Hjemme hos»-spalte.

– Der blir man invitert inn i hjemmet til flere av oss i styret, og får se hvordan vi har det hos oss, og hva vi driver med for tiden. Da åpner vi oss litt mer opp for hverandre, og viser at man ikke er den eneste som kjeder seg, forteller linjeforeningsleder Nanna Helland Berger.

Hun mener de strenge tiltakene fra regjeringen har ført til en svært uvant situasjon for Broderskabet.

– Vi er jo et veldig sosialt studium. Vi tilbringer normalt timevis sammen på tegnesalene på Gløshaugen, så dette ble jo en ganske så brå overgang for oss.

Etter at alt av arrangementer ble avlyst har hovedstyret i linjeforeningen hatt mye mer tid til overs, og bestemte seg derfor for å fortsette å aktivisere medlemsmassen til tross for de strenge tiltakene. Det gjør de via Instagram og Facebook.

– I tillegg til «Hjemme hos»-spalten så prøver vi å få til mest mulig aktive konsepter, hvor man kan ta del i en aktivitet over nett og ikke bare blir sittende og se på. Vi har hatt en direktesendt yoga-time i Facebook-gruppen vår som alle kunne delta i. Videre har vi begynt å legge planer for hva mer vi skal legge ut. Vi planlegger både quiz og andre konkurranser. Det er viktig å tilrettelegge for at alle kan ta del i det vi legger ut, sier Berger.

Berger forteller videre at hun opplever at medlemmene er litt mer framoverlent til å prøve ut aktiviteter nå som man kun sitter hjemme.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, spesielt på yoga-timen. Det var flere deltakere som innrømmet at de aldri hadde prøvd yoga før. Det er jo en side ved denne perioden vi er inne i. Folk virker litt mer villig til å prøve ting man ikke har prøvd før.

Planlegger fortsatt fadderuke

Foreløpig er det stor usikkerhet rundt når man kan omgås hverandre som normalt i sosiale lag igjen, men både Online og Broderskabet planlegger for at det blir fadderuke også til høsten.

– Vi kommer til å vente litt til før vi starter å forandre planene, og tar det fortsatt litt som det kommer. Men vi er åpne på at det kan komme endringer, sier Fladby i Online.

Berger forteller at planleggingen av fadderuken fortsetter som før i Broderskabet – men med forbehold.

– Vi planlegger fortsatt fadderuken, men jobber foreløpig med både en plan A og en plan B. Om det fortsatt må legges restriksjoner for sosial kontakt til høsten så får vi heller arrangere færre fester, og heller arrangere flere utendørsaktiviteter. Vi velger å være positive enn så lenge, men man vet jo ikke hvor lenge man må opprettholde sosial distansiering.

På kort sikt er flere av arrangementene utsatt, men Berger håper de kan gjennomføre arrangementene på andre måter.

– Vi har en fest for de frivillige i linjeforeningen som er utsatt, men vi ser på alternativer, for eksempel utendørssamling med grilling.

Fladby rapporterer om at stemningen i Online fortsatt er god selv om sosial kontakt framover hovedsakelig vil skje digitalt.

– Vi forholder oss optimistiske rundt situasjonen vi alle nå er i, og vi velger å fokusere på positive aspekter rundt det å sitte inne for seg selv. Å holde sosiale arrangement over nettet er spennende og nytt for oss alle, og medlemmene er veldig flinke til å delta og finne på ting sammen, sier hun.

FÅ OGSÅ MED DEG: Lesernes bilder av hvordan de har det på sitt hjemmekontor

Les alle UAs saker om koronaviruset her

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.