Korona:

Hvordan påvirker korona din dag?

BILDESERIE: Har du hjemmekontor, underviser du hjemmefra eller er du utvekslingsstudent på vei hjem til Norge? Send oss dine bilder.
Eg er vant til å stå på jobb, og er så heldig å ha heve-senke-pult på kontoret. Då var det kjekt å få brukt det eg hadde av gamle leksikon og andre bøker for å kunne stå og jobbe ved spisebordet. Fungerer nesten like bra, skriv Ragna Ann Berge ved NTNUs Seksjon for etter- og vidareutdanning.  (Foto: PRIVAT)

Eg er vant til å stå på jobb, og er så heldig å ha heve-senke-pult på kontoret. Då var det kjekt å få brukt det eg hadde av gamle leksikon og andre bøker for å kunne stå og jobbe ved spisebordet. Fungerer nesten like bra, skriv Ragna Ann Berge ved NTNUs Seksjon for etter- og vidareutdanning.  Foto: PRIVAT

I emnet TFE4171 Design of digital systems II skulle professorene Wolfgang Kunz og Dominik Stoffel fra TU Kaiserslautern være på Gløshaugen for blant annet å holde forelesninger denne og forrige uke. Torsdag ble det klart at de måtte forlate landet, noe som medførte at de måtte kjøre i tre dager for å komme seg hjem. Nå får de likevel gitt sine bidrag via digitale løsninger, forteller NTNU-professor Snorre Aunet som har sendt inn denne skjermdumpen.  (Foto: SKJERMDUMP/PRIVAT)

I emnet TFE4171 Design of digital systems II skulle professorene Wolfgang Kunz og Dominik Stoffel fra TU Kaiserslautern være på Gløshaugen for blant annet å holde forelesninger denne og forrige uke. Torsdag ble det klart at de måtte forlate landet, noe som medførte at de måtte kjøre i tre dager for å komme seg hjem. Nå får de likevel gitt sine bidrag via digitale løsninger, forteller NTNU-professor Snorre Aunet som har sendt inn denne skjermdumpen.  Foto: SKJERMDUMP/PRIVAT

«Digilunsj»: Berit Bungum er med på digital lunsjpause ved seksjon for Realfagsdidaktikk, Institutt for fysikk. - Vi har opprettet fast «digitalt lunsjrom» som møteinnkalling i outlook hver dag kl 12, bare å klikke på møteinnkallingen hvis man vil ta en prat med kolleger i lunsjpausen. Anbefales, skriver hun til UA.  (Foto: PRIVAT)

«Digilunsj»: Berit Bungum er med på digital lunsjpause ved seksjon for Realfagsdidaktikk, Institutt for fysikk. - Vi har opprettet fast «digitalt lunsjrom» som møteinnkalling i outlook hver dag kl 12, bare å klikke på møteinnkallingen hvis man vil ta en prat med kolleger i lunsjpausen. Anbefales, skriver hun til UA.  Foto: PRIVAT

Iver Johnsen har hjemmekontor med utsikt.  (Foto: PRIVAT)

Iver Johnsen har hjemmekontor med utsikt.  Foto: PRIVAT

Professor og styremedlem Aksel Tjora er blant de mange NTNU-ansatte som har rigget seg til med hjemmekontor. - Det fungerer greit siden jeg ikke har vanlig undervisning, men kun veiledning resten av semesteret. Det tas per epost og telefon. Jeg jobber med et par bokprosjekter og litt annen skriving og fagfellevurderinger. Men det er utfordrende med to skolebarn som skal følges opp parallelt (her med Agnes på 8, i 3. klasse, har også Gustav på 11 i 6. klasse), så det blir litt springende, med varierende konsentrasjon, skriver Tjora i en epost til UA.   (Foto: PRIVAT)

Professor og styremedlem Aksel Tjora er blant de mange NTNU-ansatte som har rigget seg til med hjemmekontor. - Det fungerer greit siden jeg ikke har vanlig undervisning, men kun veiledning resten av semesteret. Det tas per epost og telefon. Jeg jobber med et par bokprosjekter og litt annen skriving og fagfellevurderinger. Men det er utfordrende med to skolebarn som skal følges opp parallelt (her med Agnes på 8, i 3. klasse, har også Gustav på 11 i 6. klasse), så det blir litt springende, med varierende konsentrasjon, skriver Tjora i en epost til UA.   Foto: PRIVAT

Aksel Tjora har hjemmekontor og forsøker å bruke litt ulike steder i huset for arbeid, og ta noen pauser sammen med barna. - På jobb er jeg vant til å bevege meg litt rundt og jeg blir litt urolig i kroppen av å sitte mye stille, så litt trommespilling innimellom løser litt opp. Akkurat det er jo et pre med hjemmekontor, siden jeg ikke har trommesett på jobben, forteller han.  (Foto: PRIVAT)

Aksel Tjora har hjemmekontor og forsøker å bruke litt ulike steder i huset for arbeid, og ta noen pauser sammen med barna. - På jobb er jeg vant til å bevege meg litt rundt og jeg blir litt urolig i kroppen av å sitte mye stille, så litt trommespilling innimellom løser litt opp. Akkurat det er jo et pre med hjemmekontor, siden jeg ikke har trommesett på jobben, forteller han.  Foto: PRIVAT

Mye av dagen går på med på Skype-bruk, samt å svare på telefonen, forteller Iuliana Mariana Hussein. Her er hennes hjemmekontor. 

Mye av dagen går på med på Skype-bruk, samt å svare på telefonen, forteller Iuliana Mariana Hussein. Her er hennes hjemmekontor. 

Mads Saurstrø har hjemmekontor der ungene kjører et show med «katteprinsesser».  (Foto: PRIVAT)

Mads Saurstrø har hjemmekontor der ungene kjører et show med «katteprinsesser».  Foto: PRIVAT

Dette har Kjersti Møller, seniorrådgiver og styremedlem ved NTNU, lært etter sin første dag på karantenekontoret.  (Foto: Kjersti Møller)

Dette har Kjersti Møller, seniorrådgiver og styremedlem ved NTNU, lært etter sin første dag på karantenekontoret.  Foto: Kjersti Møller

Professor Brynjulf Owren, Inst. for matematiske fag: «Hjemmekontor, forelesning TMA4320 Introduksjon til vitenskapelige beregninger, Blackboard Collaborate Ultra.»  (Foto: Brynjulf Owren)

Professor Brynjulf Owren, Inst. for matematiske fag: «Hjemmekontor, forelesning TMA4320 Introduksjon til vitenskapelige beregninger, Blackboard Collaborate Ultra.»  Foto: Brynjulf Owren

Dag Moen jobber med byggsikring og gikk rundt for å låse dører og å stenge ned arealer på Dragvoll fredag. 

Dag Moen jobber med byggsikring og gikk rundt for å låse dører og å stenge ned arealer på Dragvoll fredag. 

NTNU Grafisk senter holder driften i gang i produksjonshallen på Dragvoll, mens designerne er sendt hjem. - For oss er det ikke mulig å få produsert noe fra hjemmekontor. Vi har store maskiner og trykker materiell som må ut, sier leder Line Tørum Amdam. En av dem som er på jobb er Beate Wuttudal. Her er hun i gang med å trykke en doktorgradsavhandling.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNU Grafisk senter holder driften i gang i produksjonshallen på Dragvoll, mens designerne er sendt hjem. - For oss er det ikke mulig å få produsert noe fra hjemmekontor. Vi har store maskiner og trykker materiell som må ut, sier leder Line Tørum Amdam. En av dem som er på jobb er Beate Wuttudal. Her er hun i gang med å trykke en doktorgradsavhandling.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

1 / 12

NTNU-ansatte oppfordres sterkt til å jobbe hjemmefra, studenter bes holde seg unna campus og studenter som befinner seg i utlandet bes om å komme hjem.

Korona-pandemien berører alle på forskjellige måter. Hvilke utfordringer møter du og hvordan løser du situasjonen?

Send oss et bilde og en kort beskrivelse på tips@universitetsavisa.no.

Bildegalleriet oppdateres fortløpende. Skyv deg fra bilde til bilde på berøringsskjermer, eller trykk på pilene om du er på en god gammeldags datamaskin.

LES OGSÅ: Dette skjer på NTNUs forlatte campuser

Les alle UAs saker om koronaviruset her.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Disputerer om erfaringene med å sitte ni år i fengsel

Han satt over ni år i fengsel. 26. august disputerer Andreas Ribe-Nyhus med avhandlinga «Indre og ytre soning».

Syv av åtte fakultet har ikke planer om ekstra koronatiltak

Torsdag ble det kjent at et fakultet ved NTNU har innført innreisekarantene for ansatte. De øvrige fakultetene forholder seg foreløpig til NTNU og myndighetene sine retningslinjer.

At «tyskervitsen» ble en sak, er problematisk på mange måter

Når folkeskikk settes opp mot ytringsfrihet, ender vi med at bare ufarlige utsagn kan fremmes.

Anbefaler munnbind i enkelte situasjoner

Helsedirektoratet ønsker nå bruk av munnbind enkelte steder og i enkelte situasjoner.