Eikrem-bekjent påstår han står bak rasistiske ytringer på nett

Eikrems advokat informerte NTNU om mannen som hevder å stå bak nettaktiviteten allerede i februar. Likevel har ikke NTNU tatt tak i det, skriver Khrono.
Øyvind Eikrem førsteamanuensis sosialt arbeid 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Øyvind Eikrem førsteamanuensis sosialt arbeid  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Avisen Khrono har snakket med en anonym person som hevder han står bak de anonyme facebook-profilene som ble brukt til å komme med rasistiske ytringer og liker-klikk og som Øyvind Eikrem ble beskyldt for å stå bak.

LES OGSÅ: Eikrem anklager NTNU for forfølgelse

Khrono har vært i kontakt med mannen som ønsker å være anonym. Han bekrefter at han er en bekjent av Eikrem og han avviser overfor avisen at han tar på seg skylden som en vennetjeneste.

– Det er definitivt ikke sånn. Jeg har ikke noe problem med å forsvare det jeg har skrevet og trykket liker på, men jeg ønsker ikke å bli utsatt for en mediestorm og heksejakt. Derfor vil jeg være anonym, sier vedkommende til Khrono.

Det var 20. februar at Filter Nyheter først publiserte egen sak om beskyldningene mot Øyvind Eikrem. Khrono melder om at allerede fire dager etterpå ble NTNU forelagt et dokument av Eikrems advokat, Torfinn Svanem,  hvor en annen person hadde signert på at han var den som egentlig stod bak Facebook-kontoene. Ifølge avisen har ikke NTNU fulgt opp disse opplysningene med Eikrem og hans advokat. I juni bekreftet NTNU at de ville foreta innsyn i Eikrems epost og annet elektronisk materiale. Dette arbeidet ble startet 6. juli.

– Ikke på noe tidspunkt har NTNU kontaktet meg eller advokaten min for å få mer informasjon om denne personen og dette signerte dokumentet, forteller Eikrem til Khrono.

LES OGSÅ: Reitan: – Oppsigelse av Eikrem ikke vurdert

Dekan Marit Reitan ønsker ikke å kommentere angående denne personen spesifikt overfor Khrono, men sier NTNU har bedt om en «bred undersøkelse for å kartlegge mulige forklaringer.»

På henvendelse fra UA om hvordan de ligger an i arbeidet med å fatte en konklusjon i gjennomgangen av Eikrem epost og utstyr, svarer Reitan i en sms:

– Dette er et arbeid som fortsatt pågår når det gjelder å finne ut hva som er faktum i denne saken. Jeg har ingen andre kommentarer.

Eikrem havnet i medienes søkelys høsten 2018 da han ble kalt inn på teppet etter å ha uttalt seg til nettstedet Resett i forbindelse med drapet på to afghanske ungdommer.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.