NTNU-er: Bør Anne Borg fortsette som rektor?

UA henvender seg til ansatte og studenter ved NTNU med følgende spørsmål: I morgen fredag hasteinnkalles styret for å diskutere Anne Borgs håndtering av kjernekraftdebatten i media. Hennes stilling ventes å bli gjenstand for diskusjon. Hva mener du om den saken?

Stormen mot rektor Anne Borg: Er den berettiget, eller dreier det seg om en storm i et vannglass?
Publisert Sist oppdatert

Universitetsavisa invitierte NTNU-tilknyttede lesere til å svare på spørsmål om rektors stilling. Undersøkelsen er nå avsluttet og resultatet kan leses her.

Tirsdag i forrige uke blåste det brått opp en medievind rundt NTNUs hovedbygg hvor Anne Borg holder til i rektoratets åpne kontorlandskap i den nyoppussede østfløyen. Vindstyrken kom i en fart meteorologene formodentlig ville klassifisert som 'sterk vind.'

Nå er det storm med orkan i kastene.

Fra flau bris til sterk vind Rektor refser to NTNU-forskere i en ytring i Dagens Næringsliv, fordi de i samme avis kalte en rapport utarbeidet av Rystad energy for NHO for et «bestillingsverk» og «partsinnlegg og påvirkning kjøpt og betalt».

Det blåser opp til kuling Anine Kierulf, som ledet ekspertgruppen for akademisk ytringsfrihet, kritiserer Borg for å vise dårlig forståelse for hva et universitet er.

Stille før stormen Borg beklager sitt innlegg i et intervju i Universitetsavisa

Stiv kuling Universitetsavisa avslører torsdag kveld at direktører i NHO og i Norsk industri fikk innlegget til gjennomlesning før det gikk i DN.

Full storm Fredag ettermiddag forrige uke melder UA at sterkt opprørte styremedlemmer kaller inn til ekstraordinært styremøte om saken.

Orkan i kastene Mandag kveld kom det ut at det var deler av den elektroniske kommunikasjonen som ikke hadde blitt sendt til UA i første runde. Der gir Norsk industri-direktøren tilbakemelding på innlegget til Borg. Hun sier blant annet at hun forventer å få «kritikk ift. ytringsfrihet.»

Diskusjon bak lukkede dører

Styret har besluttet å holde diskusjonen om rektors håndtering bak lukkede dører. Redaktørene i UA, Khrono og Adressa har begjært dørene åpnet, men har ved lunsjtider torsdag ikke mottatt svar.

Spørsmålet om Anne Borgs handlemåte er så graverende at NTNU er best tjent med at hun fratrer som rektor, vil bli diskutert over styrebordet. Den diskusjonen skal altså ikke allmennheten få tilgang til.

Så hva mener dere som arbeider og studerer ved NTNU? Dette kan være fint for styrets medlemmer å få en pekepinn om. 

Undersøkelsen er anonym og vi har ikke tilgang til å se navn på respondenter. For deg som har en bruker tilknyttet NTNU:

1. Bør Anne Borg fortsette som rektor?

2. Er du student eller ansatt?

Skjemaet lukkes klokka 18. Resultatene vil publiseres fortløpende etter den tid.