Sit skulle åpne nytt treningssenter i mai, nå er det utsatt

Forsinkelser fra entreprenør gjør at Sit-medlemmene må vente til høsten med å ta i bruk det nye treningssenteret på Helgasetr.

Siden høsten 2020 har Vangslunds gate 2 vært en byggeplass, men nå ferdigstilles bygget. Bildet er tatt 22. mai i år.
Publisert Sist oppdatert

Det nye bygget Helgasetr i Vangslunds gate 2 nærmer seg ferdig. De nesten 19 000 kvadratmeterne her skal fordeles mellom NTNU og Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit), med undervisningsrom, kantine, kontorer, treningssenter og areal for studentfrivilligheten.  

Treningssenteret i Helgasetr vil bli Sits sjette treningssenter, med over 3500 kvadratmeter med treningsareal.

UA var på befaring i det nye bygget i fjor. Se bildene her. 

Blir utsatt til august

Etter planen skulle treningssenteret åpne allerede i mai, men slik har det ikke blitt. 

Sits direktør for idrett og trening, Tor- Arne Hetland.

- Vi får dessverre ikke overtatt eller flyttet inn som planlagt. Det henger sammen med manglende ferdigstilling fra entreprenør, som skjer i mange byggeprosjekter, forteller Tor Arne Hetland, direktør for Idrett og trening i Sit.

Når Sit har fått overtatt bygget skal de inn med noen gulv, montere utstyr og møblere. 

- Dette treffer sammen med ferieavvikling, og vi må dermed utsette åpning til august, sier Hetland. 

Planen er å åpne alle treningsarealene samtidig, og så raskt som mulig. 

- Vi vet mange gleder seg til å ta det nye senteret i bruk og jeg lover at man ikke vil bli skuffet over de nye idretts og treningsarealene, sier han. 

NTNU er i rute

NTNU er på sin side allerede i full gang med flytteprosessen.

NTNUs prosjektleder for Helgasetr, Terese Brekke. Bildet er tatt på befaring i Helgasetr i oktober.

- Vinje startet flytting av utstyr fra Tungasletta på mandag denne uka, og de første ansatte kom på torsdag. Resten kommer i neste uke og uka etter, forteller NTNUs prosjektleder for Helgasetr, Terese Brekke. 

NTNU har også flere leverandører på stedet nå, som møblerer og monterer audiovisuelt teknisk utstyr. Dette er utstyr som brukes for lyd og bilde, gjerne i sammenheng med møter og forelesninger. 

- Tungasletta skal være tømt innen 30. juni, og vi er i rute til studiestart i august 2024, sier Brekke. 

Flere misfornøyde med åpne kontorlandskap

Helgasetr skal samle NTNUs helse- og sosialfag innen forskning og undervisning, og NTNU skal ha de øverste etasjene i det nye bygget – fra toppetasjen i sjette og nedover. Sit skal i hovedsak ha sine arealer for trening, kantine og studentfrivillighet fra andre etasje og helt ned til underetasjene. 

Fokus har vært på sambruk, slik at NTNU for eksempel skal kunne bruke noen av Sits treningsrom til undervisning. Det kan være nyttig for ergoterapauter, fysioterapauter, barnevernspedagoger og sosionomer som skal ha ferdighets- og bevegelsestrening. 

UA har flere ganger omtalt at NTNU-ansatte er misfornøyde med planene for det nye bygget, spesielt kontorløsningene med åpne kontorlandskap.

For eksempel er så mye som 80 prosent av de ansatte ved Institutt for sosialt arbeid negative til kontorløsningene i Helgasetr, hvor halvparten sier at de vurderer å skifte jobb hvis de blir plassert i et åpent kontorlandskap. 

Vi har også omtalt at det kun har blitt plass til halve Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap, hvor det er fagene fysioterapi, audiograf, ergoterapeut og bevegelsesvitenskap som flytter inn i Helgasetr. 

Følg UA på Facebook og Instagram.