Se siste rektordebatt her: NTNU vs. de ansatte

Det er krevende tider for de ansatte ved NTNU, og tidene blir ikke mindre krevende i årene som kommer. Vi strømmet debatten NTNU vs. de ansatte fra Lille sal i Olavshallen tirsdag kveld. 

Publisert Sist oppdatert

I vår vil NTNU få ny rektor. To intervjurunder er gjennomført, hvor fire av kandidatene ble kalt inn til siste runde: Øyvind W. Gregersen, Monica Rolfsen, Tor Grande og Jan Gulliksen.

NTNU er landets største universitet. Den som får rektorjobben, trer inn i gruppen av nasjonale strateger som har makt til å påvirke utviklingen av Norge. Hvem er best egnet til jobben?

Det er det styret ved NTNU som skal avgjøre, men før dette skal UA gjennomføre den siste av totalt tre rektorkandidatdebatter. 

Tirsdag kveld klokken 19.00-20.30 møter dekanene Øyvind W. Gregersen og Monica Rolfsen og konstituert rektor Tor Grande i Lille sal i Olavshallen. Her vil de bli utfordret av NTNU-styremedlem Aksel Tjora. 

Under debatten vil kommentarfeltet vårt modereres, og våre lesere kan stille spørsmål til kandidatene her. 

Tema for kvelden: NTNU vs. de ansatte

  • NTNU har teknologi og naturvitenskap som sin hovedprofil. Det er også et breddeuniversitet.
  • Den økonomiske tommeskruen skrus til. Nå kan også statsansatte forskere og administratorer miste jobben. Hvordan lede et universitet hvor man kan måtte gå til oppsigelser?
  • Det er krevende tider for de ansatte, og de blir ikke mindre krevende i årene som kommer. Så skal en gjennomgripende campussamling sluttføres. Hvilke utfordringer ser de i dette bildet?

Debatten ledes av Universitetsavisas redaktør Tore Oksholen. 

Se de tidligere rektordebattene her

Følg UA på Facebook og Instagram.