Gjesteskribentene

Dette er UAs gjesteskribenter i 2022

Status for 2022: Veteranene fortsetter, de fleste fortsetter, men et kjent navn for mange dukker opp.

Årets gjesteskribenter: Kristin Melum Eide, Kristin Aldo, Nora B. Kulset, Helge Holden, Adrian Heyerdahl og Ann-Kristin Tveten.
Publisert Sist oppdatert

God nyhet 1: Veteranene er klare til innsats også i år.

God nyhet 2: De fleste gjesteskribentene fra i fjor vil fortsette.

God nyhet 3: Nykommer er velkjent for mange ved NTNU, og blir et friskt tilskudd.

Rett før jul fikk UA en fin julegave: Fem av seks gjesteskribenter ga beskjed om at de fortsetter.

Seniorrådgiver og styremedlem Kjersti Møller takket imidlertid for seg og ville la noen andre slippe til. Å, som vi skulle hatt med Møller videre. Hun har vært ABE-kuttenes største uvenn og betakket seg for at det skal være en hedersbetegnelse å ha få byråkrater per ansatt. Tusen takk for interessante kommentarer!

Noen kommer, noen går, andre består år etter år. Da professor Helge Holden leverte sin siste kommentar i fjor var det hans 20. kommentar! Veterangjesteskribent og instituttleder Nora Bilalovic Kulset kan nok vise til lignende antall bidrag. Det bemerkelsesverdige med disse to, som har vært med så i mange år, er: De leverer glassklare og velskrevne kommentarer, går ikke tom for ideer og gjentar ikke seg selv. Samtidig er de ulike. Holden griper fatt i aktuelle tema, drøfter synspunkter og analyserer sektoren. Kulset ser på verden med et humoristisk blikk og får oss til å le. Gjett om det har vært befriende i tunge koronaår. Å, så glade vi er for at de fortsetter!

Seksjonsleder Kristin Aldo ved Universitetsbiblioteket i Gjøvik ga først klar beskjed om at hun kun hadde anledning til å skrive tre gjestekommentarer i forrige semester. Å, så tilfredsstillende det var da hun fikk blod på tann og ville skrive for oss også dette halvåret. Like fornøyde ble vi da førsteamanuensis Ann-Kristin Tveten fra Ålesund meldte at også hun fortsetter. Hun skriver interessant fra sitt utkikkspunkt som faglærer, med mange opphold på lab-en. Og sist, men ikke minst, student Adrian Heyerdal som bobler over av engasjement, entusiasme og meningers mot.

LES OGSÅ: Disse gjesteskribent-kommentarene ble mest lest i 2021

Så er det nykommeren, da. Professoren i nordisk språkvitenskap med så mange jern i ilden at det kan ta pusten fra de fleste. Mest kjent for mange av UAs lesere er hun nok fordi hun var representant i NTNUs styre i åtte år, hvor hun markerte seg godt. Her må vi derfor bare vifte litt med flagget og rope hurra for at Kristin Melum Eide vil være med i dette gode gjesteskribentselskapet. At hun har mye på hjertet og ei analytisk tilnærming til hvordan sektoren utvikler seg, kom tydelig fram i avskjedsintervjuet vi gjorde med henne i juni i fjor. Da takket hun for seg som styremedlem etter åtte år.

Innimellom stepper også førsteamanuensis Margrethe C. Stang inn som gjesteskribent-vikar.

Vi gleder oss til at de seks gjesteskribentene bretter opp ermene og hamrer løs på tastaturet, og er alltid forventningsfulle hver gang de leverer bidragene: Hva skriver de om denne gangen, tro?

Vi er i gang. Nå må 2022 bare folde seg ut.

LES OGSÅ: Gjesteskribentenes samlede verker i 2021