Bygningsdrift fikk inn 31 klager etter omstillingen

20 av klagene går på geografisk plassering, fordi omleggingen av NTNU Driftsavdelingen betyr at mange må skifte arbeidssted.

Fusjonerer, sparer og omorganiserer. Bygningsdrift var 220 ansatte og får tilført 33 renholds- og driftsoperatører. Dermed må denne seksjonen spare, samtidig som den blir totalt omorganisert. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
Publisert Sist oppdatert
Seksjonssjef. - Det er et hav av forskjell på å være innplassert i en jobb, og ikke å være det. At alle er innplassert betyr at det er bruk for alle, selv om ikke alle kan jobbe med det de tidligere har gjort, sa Sølberg til UA onsdag.

I tillegg har 6 av de 8 driftsoperatørene som er innplassert som renholdere i Seksjon for bygningsdrift, sendt inn klager, opplyser Elin Sølberg, som leder Seksjon for bygningsdrift.

Etter det UA vet, består klagebunken også av ansatte som føler seg forbigått når stillinger er tildelt, og som nå må søke jobber på nytt. Alle de innkomne klagene blir nå behandlet individuelt. Man skal ha samtaler med alle, og hver enkelt skal få svar. Dersom klagen opprettholdes skal den sendes videre til personalsjefen ved NTNU.

UA skrev onsdag om uro, frustrasjon, frykt og usikkerhet blant ansatte ved det som tidligere het NTNU Driftsavdelingen. Den er nå under omlegging til NTNU Campusservice, som får fire seksjoner – hvorav to er helt nye. Dette er seksjon for prosjektgjennomføring og Servicesenter for eiendom.

Bakgrunnen for det hele er fusjon, pålagte sparekrav og omorganisering. De to nye seksjonene kan naturlig nok, ikke ta noen innsparinger.

Seksjon for Teknisk drift får tilført 130 000 kvadratmeter nye bygg fra tidligere HiST, men de får ikke tilført noen nye årsverk. Bygningsdrift var 220 ansatte og får tilført 33 renholds- og driftsoperatører. Dermed må denne seksjonen spare, samtidig som den blir totalt omorganisert. Det hersker stor frustrasjon over måten prosessen er kjørt på, manglende åpenhet og medvirkning.

Alle kort i organisasjonskabalen legges på nytt. Enheten deles i seks geografiske områder, inkludert Ålesund og Gjøvik. Mange har måttet bytte område og er innplassert i nye team med nye ledere og nye kolleger. UA vet at mange er fortvilt over å bli skilt fra kolleger og at etablerte arbeidsmiljø brytes opp.

- Vi forstår at det er vondt å bli innplassert i jobber man ikke ønsker, men akkurat nå ser vi ingen andre alternativer, sier Sølberg, som har rådet folk til å ha is i magen.

Hun forsøker å overbevise om at det er en god ting at absolutt alle i Seksjon for bygningsdrift er innplassert i den nye bemanningsplanen.

Onsdag ettermiddag var det et møte mellom Norsk Tjenestemannslag og ledelsen ved NTNU Campusservice.

- Mye av jobben framover handler om å gjenskape tillit mellom ledelse og ansatte, sier Tove Strømman, tillitsvalgt i NTL, til UA.