Det blir digitale forelesninger til høsten

Rektor ved NTNU har bestemt at forelesninger som hovedregel skal gjenomføres digitalt høsten 2020.
Anne Borg på sitt hjemmekontor - og slik fortsetter også hverdagen for de fleste ansatte foreløpig. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Anne Borg på sitt hjemmekontor - og slik fortsetter også hverdagen for de fleste ansatte foreløpig.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det er meldingen fra NTNUs ledelse på intranettet mandag.

Sannsynligheten for at NTNU kan fylle auditoriene som vanlig i høst, er svært liten, ifølge meldingen. Rektor har derfor bestemt at forelesninger som hovedregel skal gjennomføres digitalt høsten 2020.

Men gruppeaktiviteter, som øvingsarbeid, seminarer og kollokvier, laboriatorie- og prosjektarbeid, kan planlegges med fysisk tilstedeværelse på campus.

Undervisningsrommene og bruken av dem må tilfredsstille smittevernhensyn.

Prorektor for utdanning vil jobbe sammen med fakultetene med ulike scenarier for hvordan NTNU skal tilrettelegge for fyrisk tilstedeværelse, ifølge intranettmeldingen.

De felles immatrikuleringsarrangementene ved NTNU blir også digitale i år.

Rektor Anne Borg melder også at de ansatte fortsatt som hovedregel skal ha hjemmekontor i tiden som kommer, foreløpig fram til 18. mai. Ledelsen jobber med å forberede ulike scenarier for gjenåpning av campus for ansatte. Sentral beredskapsledelse ser nå på hva det betyr for opphold på campus at regelen for avstand mellom personer er endret fra to meter til én meter, ifølge rektor.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Student fant Nord-Norges første viking-handelssted

En UiT-student har ifølge universitetet funnet fram til det første kjente handelsstedet fra 800-tallet som vi kjenner til i Nord-Norge.

Utøya-studie med overraskende funn

Tidlige fysiske plager, som hodepine og magesmerter, etter en traumatisk hendelse kan gi økt risiko for langvarige psykiske plager, ifølge en Utøya-studie.

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.