Studenter aksjonerte mot mannsdominans

I mai aksjonerte filosofistudentene ved NTNU mot det mannstunge fagmiljøet.
Filosofimiljøene ved universitetene er svært mannsdominert. Dette fikk filosofistudentene ved NTNU til å gå til aksjon. 
    
      (Foto: Privat)

Filosofimiljøene ved universitetene er svært mannsdominert. Dette fikk filosofistudentene ved NTNU til å gå til aksjon.  Foto: Privat

Det er Klassekampen som i dag omtaler aksjonen.

I løpet av natta en maidag klistret studenter opp plakater i trappeoppgangene med bilder av mannlige filosofer påført teksten «All men are created equal».

I tillegg var det hengt opp sexistiske sitater av kjente filosofer.

 
    
      (Foto: Privat)

  Foto: Privat

 

Aksjonen var en reaksjon på at NTNU kun ansatte menn da de utlyste ti stillinger. Ifølge ei kartlegging som avisa har gjort, er det kun 25 prosent av de ansatte filosofene ved NTNU som er kvinner. Etter det de kjenner til, er det kun én kvinne som underviser i ex.phil dette semesteret.

– Som ny student blir man møtt av en overvekt av menn på forelesningene og på seminarene. Jeg har selvfølgelig også hatt undervisning med kvinner, men vårens ansettelser forsterket bare inntrykket av filosofi som et mannsfag, sier tidligere masterstudent Frida Aune Borstad til Klassekampen.

Debatten rundt mannsdominansen i filosofifaget ble vekket til live igjen da Klassekampen forrige uke skrev om en ny ex.phil.-bok fra filosofimiljøet ved NTNU, der bare seks kvinner er nevnt i kildelista. En sentral filosof som Hannah Arendt er blant annet utelatt.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Jeg ble redd etter at jeg skrev om sang i skolen

Da Nora Kulset skrev et lite blogginnlegg om sang i skolen, erfarte hun at det finnes nettroll der ute som skriver stygge e-poster. Skikkelig stygge e-poster.

Ytring:

Fem spørsmål til den som vil bli rektor ved NTNU (ok, sju da)

Nina Lager Vestberg kommer med sine innspill til spørsmål som bør stilles i intervjurunden.

Rektorjobben ved NTNU:

Aalborg-rektor sier han ble oppfordret til å søke

- Det er vanskelig å si nei når man får en slik mulighet, sier rektor Per Michael Johansen ved Aalborg Universitet om jobben som rektor ved NTNU.

Over 500 har signert kampanje for likelønn blant stipendiater

Da det ble klart at 30.000 kroner kunne skille to stipendiater ansatt med noen dagers mellomrom startet en gjeng stipendiater i Agder underskriftskampanjen mot lønnsforskjeller. I skrivende stund har kampanjen 547 underskrifter.