Studenter aksjonerte mot mannsdominans

I mai aksjonerte filosofistudentene ved NTNU mot det mannstunge fagmiljøet.
Filosofimiljøene ved universitetene er svært mannsdominert. Dette fikk filosofistudentene ved NTNU til å gå til aksjon. 
    
      (Foto: Privat)

Filosofimiljøene ved universitetene er svært mannsdominert. Dette fikk filosofistudentene ved NTNU til å gå til aksjon.  Foto: Privat

Det er Klassekampen som i dag omtaler aksjonen.

I løpet av natta en maidag klistret studenter opp plakater i trappeoppgangene med bilder av mannlige filosofer påført teksten «All men are created equal».

I tillegg var det hengt opp sexistiske sitater av kjente filosofer.

 
    
      (Foto: Privat)

  Foto: Privat

 

Aksjonen var en reaksjon på at NTNU kun ansatte menn da de utlyste ti stillinger. Ifølge ei kartlegging som avisa har gjort, er det kun 25 prosent av de ansatte filosofene ved NTNU som er kvinner. Etter det de kjenner til, er det kun én kvinne som underviser i ex.phil dette semesteret.

– Som ny student blir man møtt av en overvekt av menn på forelesningene og på seminarene. Jeg har selvfølgelig også hatt undervisning med kvinner, men vårens ansettelser forsterket bare inntrykket av filosofi som et mannsfag, sier tidligere masterstudent Frida Aune Borstad til Klassekampen.

Debatten rundt mannsdominansen i filosofifaget ble vekket til live igjen da Klassekampen forrige uke skrev om en ny ex.phil.-bok fra filosofimiljøet ved NTNU, der bare seks kvinner er nevnt i kildelista. En sentral filosof som Hannah Arendt er blant annet utelatt.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU kan miste kontrollen over alle bygningene sine

NTNU, UiO, UiB, NMBU og NiH kjemper for å unngå at Statsbygg tar over kontrollen på eiendommene deres. - Dette handler om muligheten til å ivareta samfunnsoppdraget vårt, sier NTNUs økonomi- og eiendomsdirektør, Frank Arntsen.

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.