Revidert nasjonalbudsjett

Skuffet over at regjeringen ikke snur om skolepenger

Norsk studentorganisasjon hadde håpet av Ap skulle ta kampen mot skolepenger - en avgift de mener er en skamplett på norsk utdanningspolitikk.

Innføringen av skolepenger har ingen demokratisk forankring, sier leder av NSO, Maika Marie Godal Dam
Publisert Sist oppdatert

Norsk studentorganisasjon (NSO) er skuffet over at regjeringen i revidert nasjonalbudsjett ikke har lyttet til kravene om å stoppe innføringen av skolepenger for internasjonale studenter.

- Samtlige innspill til regjeringen har frarådet innføringen. Det er urovekkende at våre fremste folkevalgte velger å se bort fra velgernes tilbakemeldinger, egne løfter og egen politikk. Innføringen av skolepenger har ingen demokratisk forankring, sier leder av NSO, Maika Marie Godal Dam, i en pressemelding.

- Manglende slagkraft

NSO sier i pressemeldingen at de hadde store forventninger til at Arbeiderpartiet skulle ta kampen imot skolepenger. De viser til at partiet tidligere har vært en garantist for gratisprinsippet.

- At enmannsshowet til Borten Moe får overkjøre gratisprinsippet, Arbeiderpartiets egen politikk og tradisjon for å kjempe for like muligheter viser intet annet enn Ap sin manglende slagkraft. Det er på høy tid at partiet retter seg opp i ryggen og tar kampen, sier Godal Dam.

NSO viser til at SV har vært tydelige på at de ikke ønsker skolepenger velkommen. Nå håper de at SV skal ta kampen i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett.