Studentene skal selv vise fram det storslagne de ikke får av NTNU

Studentersamfundet, UKA og ISFiT arrangerer for første gang et avspark av fadderuka i Høyskoleparken.

Fadderuka 2020 var høyskoleparken også mye brukt under fadderuka. Denne gang blir det i mer ordnede omgivelser og mer storslagent.
Publisert

- Vi har tenkt på det som vår egen versjon av immatrikuleringsseremonien som har pleid å være på Frimerket. Det opplegget som har vært tidligere år blir på en måte hos oss, forteller Samfundetleder Jonas Strøm Scheie.

Fakta

Fadderuke-kickoff i Høyskoleparken

  • Arrangeres av Studentersamfundet i Trondhjem, UKA og ISFiT
  • Mandag 15. august 14.00 til 19.00, etter NTNUs immatrikuleringssending som går 10.10 og 13.10
  • Påmeldte organsisasjoner er Teknologiporten, Studenttinget, Orbit, Start, En psykt vanlig uke, vektor, Hackerspace, revolve og Badekarpadlingen, NTNUI, SALT IF og Aktiv Campus, samt at arrangørene Samfundet, ISFiT og UKA skal ha vær sine stands.
  • Rundt 20 påmeldte linjeforeninger, blant annet Placebo, Aarhønen og Pareto, samt at SU-fakultetet har arrangementet i sin kjøreplan.

Trondheims runde røde Studentersamfund og de affilierte studentfestivalene UKA og ISFiT arrangerer i år for første gang et storslagent studentavspark i Høyskoleparken i Trondheim. Med seg har de fått det meste av Trondheims store studentorgansiasjoner og linjeforeninger.

- Vi har planlagt å sette opp en ganske stor scene sentralt i parken og så ha innslag fra masse studentkultur. Det blir korene og bandene som er knyttet til samfundet, men også for eksempel linjeforeningskoret til medisinforeningen Placebo og folk fra NTNUi dans, forteller han.

Les også: Åpner for å behandle digital immatrikulering politisk: - Vi er bekymret.

- Et trygt og rolig sted for nye studenter

I tillegg har de kjøpt inn 2000 hamburgere, både vegetariske og kjøttbaserte, som de skal dele ut til sultne nykomlinger.

- Studentene har en lang dag med immatrikuleringsopplegg på dagtid, så starter fadderuka med vorspiel på kvelden. Da blir vårt arrangement et sted man kan komme innom og ta et pust i bakken og kan være en base for de nye studentene. Et trygt og rolig sted man kan være og treffe andre studenter, som ny er det fint å ha noen å være sammen med. Man slipper å sitte hjemme og vente på å dra på vors, forklarer Scheie.

Scheie presiserer likevel at dette ikke er stedet å starte vorset, ettersom det er et edruarrangement som foregår på et offentlig sted. Samfundet har ikke søkt om skjenkebevilgning i parken for anledningen.

Sånn skal studentene organisere seg i høyskoleparken.

- Et helt annet inntrykk enn å se på en skjerm

Det er også en rekke studentorgansiasjoner og over 20 linjeforeninger som er påmeldt til å ha en stand i høyskoleparken, med sine egne faner og bannere. Der kan de nye både få informasjon og ha et sted å være med likesinnede. En av de som skal ha stand er linjeforeningen Delta.

Viktor Mikalsen tror ikke dagens studenter får en like storslagen immatrikulering som han fikk. Men håper Samfundets arrangement kan bøte noe på det.

- Der kan studentene få se størrelsen på studentfrivilligheten i sin nye studieby. De kan få litt av det storslagne de nå ikke får fra NTNU og man får møtt de som ikke er på eget studie, forteller leder av Delta Viktor Mikalsen.

Han er også med i linjelederforumet på Gløshaugen, og har tidligere på vegne av linjelederforumene på både Gløshaugen og Dragvoll kritisert NTNUs beslutning om å også i år kjøre en hybrid digital immatrikulering. Han er ikke fornøyd med at studentene igjen samles på forelesningssaler for å se en forhåndsinnspilt video.

- Det gir et helt annet inntrykk å sitte å se på en skjerm bare sammen med studiet sitt. Det går bort fra den storslagne tradisjonen som har vært. På min egen immatrikulering husker jeg at jeg virkelig fikk inntrykk av størrelsen på universitetet. Så er det mye større og staselig å se høytidelige taler og kunstneriske innslag live på en scene, sier han.

Frykten er nå for at den digitale løsningen skal bli standard, men samtidig er han veldig glad for Samfundets initiativ.

- Dette har jo kommet som en respons på det planlagte digitale opplegget og har blitt veldig varmt mottatt av studentfrivilligheten og linjeforeningene, sier Mikalsen.

Leder ved Studentersamfundet i Tronhjem, Jonas Scheie, sier det var arrangmentansvarlig i hans styret som kom med idéen om kickoff.

Kan invitere alle studiesteder

Tidligere har Samfundet og flere i studentfrivilligheten hatt en stor scene for å vise seg fram under immatrikuleringen på Gløshaugen. I år får hvertfall også de vist seg fram i immatrikuleringsvideoen. Scheie forteller at både Samfundetstyret og UKA har sendt inn bidrag til videoen. Men en annen fordel med det ferske arrangementet er at de kan invitere alle som har medlemsrett på Samfundet.

- Vi er til for alle studenter i Trondheim. I tillegg til NTNU betyr det også for eksempel BI og Dronning Mauds Minne. Nå kan vi samle hele studentmiljøet på et sted, forteller han.