En grensesprengende Nobelpris

"Anerkjennelsen gir NTNU et globalt løft i omdømme som ingen omdømmekampanje i verden ville kunne matche", skriver NTNUs styreleder Svein Richard Brandtzæg i denne kronikken.
 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

  Foto: KRISTOFFER FURBERG


Når det ble kjent at NTNUs egne May-Britt og Edvard Moser er tildelt årets Nobelpris i medisin for sin hjerneforskning, slo nyheten ned som en bombe av mental konfetti. Vi er alle så ufattelig stolte over at deres fremragende arbeid har blitt beæret med vitenskapens aller høyeste utmerkelse, og gleder oss allerede til akademias svar på femmila i Kollen, Nobelpris-utdelingene i Stockholm.

Mens Edvard ble tatt så grundig på sengen av prisen at han først ikke skjønte noen ting når gratulasjonene møtte ham på flyplassen München, var May-Britt så hoppende glad at hun nå også er i ferd med å bli en YouTube-attraksjon – begge fantastiske forbilder og inspirasjonskilder med deres upretensiøse væremåte, åpenhet og enestående arbeid for å avdekke hjernecellenes «indre GPS».

Statsminister Erna Solberg gratulerte, vår egen rektor Gunnar Bovim fikk et spontant anfall av galopperende utropstegn på Twitter og hele Norge vokste på den fantastiske nyheten om prisen, som May-Britt og Edvard deler med John O’Keefe fra University College London. 

Når ekteparet Moser nå trer inn i akademias aller mest eksklusive klubb, så gjør de samtidig underverker for NTNU, innad så vel som utad. Anerkjennelsen gir NTNU et globalt løft i omdømme som ingen omdømmekampanje i verden ville kunne matche, og de har også fullstendig pulverisert alle innbilte grenser om hvor langt det er mulig å nå for en hel generasjon kommende forskere ved NTNU.

Vi gratulerer Edvard og May-Britt på det varmeste og inderligste med en fullt fortjent Nobelpris i medisin for sin imponerende bidrag innenfor nevrovitenskapen, vi er spent på å følge den videre anvendelsen av deres banebrytende grunnforskning, og vi kan nesten ikke vente på dagen der våre egne får gå de så berømte stegene opp for å motta prisen under seremonien i Stockholm i desember.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Medisinstudentene vil tilbake til pasientene

Medisinstudentene mener den pasientnære undervisningen bør starte opp igjen så raskt som mulig. – Det er en stor del av utdanningen vår, sier leder for medisinstudentene,

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.