Ytring:

Alle må med for å få til et unikt kunstnerisk kraftsentrum ved NTNU

«Ideen om at arkitektur og design skal dominere et KAM-senteret i Høyskolebakken uten kunst- og medievitenskap og musikk, går på tvers av fundamentale forutsetninger for campusprosessen», skriver forfatterne av denne ytringen.

Et godt arbeidsmiljø trenger konstruktive, kritiske spørsmål

«Et levende, konstruktivt og kritisk arbeidsmiljø forutsetter at en stiller spørsmål også ved metoder og teknikker» skriver organisasjonsdirektør Ida Munkeby i dette innlegget.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Ytring:

Instituttlederen –  tusenkunstner uten tryllestav?

Forfatterne av denne ytringen mener det er urealistisk å gi instituttlederne flere ansvarsområder uten at det følger med ekstra ressurser. - Uten ressurser er det vanskelig å gjennomføre vesentlige endringer, skriver de.

Seierherrene skriver historien

Dresskledde ledere, rådgivere og rektorer klapper hverandre på skuldrene, og er unisont enige om at de har tatt de riktige valgene, til tross for motstand, skriver Eli Smeplass og Arve Hjelseth etter å ha overvært den store konferansen om strukturreformen i Trondheim.

Siste fra forsiden

Ytring:

Alle må med for å få til et unikt kunstnerisk kraftsentrum ved NTNU

«Ideen om at arkitektur og design skal dominere et KAM-senteret i Høyskolebakken uten kunst- og medievitenskap og musikk, går på tvers av fundamentale forutsetninger for campusprosessen», skriver forfatterne av denne ytringen.

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab:

Har dyrket det «rene vennskap» i 100 år

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab feirer 100 årsjubileum i 2019. Hvordan ble de en av NTNUs største linjeforeninger?

PST advarer studenter mot utenlandsk etterretning

Norske studenter er blitt kontaktet av utenlandsk etterretning, opplyser PST, som advarer og informerer om faren.

Mindre frafall blant guttene når jenteandelen på studiet stiger

– Den beste måten å bedre trivselen for gutta på, er å få flere jenter inn på studiet, sier Endre M. A. Ulberg.

Jeg mener fortsatt at fusjonen var feil

Fusjonsvedtaket var usolidarisk, skriver styremedlem Kristin Melum Eide. Hun svarer her på det hun mener er det åpenbare spørsmålet som aldri ble stilt på konferansen om strukturreform i Trondheim denne uka.

Derfor bør du studere ved Nord universitet

En del unge er i tvil om de tør å søke Nord. Det trenger dere ikke være.

Svar til Statsbygg om åpne kontorlandskap

Vi vil gjerne takke Statsbygg for svar på kronikken vår, men vi kan ikke si oss fornøyde med svaret, skriver Trond Kongsvik og Oscar Amundsen.

Ytring:

Smarte løsninger for akademia

Fremtidens universiteter og høyskoler skal ha gode arbeidsplassløsninger. Da trenger vi en debatt der fakta rår.

Ytring:

Dumhetsparadokset: Ideen om åpne kontorlandskap ved universitetene

Det er rett og slett sjeldent godt dokumentert at landskap er en dårlig idé, skriver Trond Kongsvik og Oscar Amundsen i denne ytringen.

Ytring:

Om praktisk visdom

Byråkraten og eg syner ulik stil/ i måten me tener vår løn./ Byråkraten føl reglar, men er han i tvil,/ får han lov til å bruka litt skjøn.

Kronikk

NTNU og det demokratiske sinnelag

«Universitetene forventes både å forvalte, formidle og lede etter et demokratisk sinnelag. Hvordan står det så til med dette på NTNU? Går vi i riktig retning?» Det er samtlige styremedlemmer valgt av ansatte og studenter som stiller spørsmålene i denne kronikken.

Ytring:

Nord universitet: På tide å se fremover

Jeg har ett mål for Nord universitet: At det skal være et godt universitet for studentene, de ansatte og arbeidslivet i regionen.

Ytring:

Nord universitet er på rett vei

- Nord universitet er et godt universitet for studentene, for ansatte, for regionen og nasjonen, skriver styreleder Vigdis Moe Skarstein og konstituert rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet i denne ytringen.