Ytring:

NTNUs julehilsen skal være inkluderende

- Selvsagt burde NTNUs julehilsen inkludert tekst, skriver kommunikasjonssjef Siv Anniken Røv i dette svaret til kritikken om at NTNUs musikalske julehilsen ikke var tilpasset døve og hørselshemmede.

Kronikk:

Slik kan NTNU bli bedre på å ta imot internasjonale studenter

- En ny og ukjent student som ikke snakker norsk havner utrolig fort i en internasjonal boble, skriver forfatterne av denne kronikken, som oppfordrer NTNU til å ta linjeforeningene i bruk i integreringen av studenter fra utlandet.

- En julehilsen som ekskluderer

«Jeg har nå fått NTNUs julehilsen på e-post fra rektor for fjerde gang, og igjen fikk jeg vondt i magen. I år var det ekstra ille, og nå skal jeg forklare hvorfor,» skriver NTNU-stipendiat Toril Ringsø i i denne ytringen.

Ytring:

Flere mannlige sykepleiere vil være bra for pasientene

NTNU bør jobbe for at flere menn blir sykepleiere. Det vil pasientene tjene på, skriver Heidi Vifladt, instituttleder for Institutt for helsevitenskap, NTNU i Gjøvik.

Pengene til medisinsk forskning bør gis til dem som kan forskning

Det er ikke lærlingene som bør få pengene til medisinsk forskning i Midt-Norge, men dem som kan forskning.

Hva skal NTNU brukes til?

Vi må bare innse at NTNU-ledelsen ikke vil komme med noen grundig begrunnelse for samling av campus.

Siste fra forsiden

UAs julekalender:

Ser du hvem dette er?

Dagens hint: Har jobbet med både aluminium og olje. Om hun har arvet morens herskapelige interesser vites ikke

- Hun har full støtte i styret

- Det har vært en meget omfattende prosess, med oppgaver til kandidatene og personprofilanalyser, sier styreleder Svein Richard Brandtzæg.

Rektor Anne Borg: - Tid for konsolidering

- Nå må vi ta ned de ballene som er oppi lufta, sier Anne Borg. Hun er tydelig på at reformtakten skal ned med henne som rektor.

Her er NTNUs nye rektor

Nå kan hun stryke «konstituert» fra jobbtittelen sin: Anne Borg blir NTNUs rektor for de kommende 5,5 årene.

NTNUs strategi gir merverdi!

Eli Smeplass stiller i en ytring publisert 22. november spørsmålet: hvordan bestemmes hva som er god strategi for universitetet? Det er et viktig spørsmål, men jeg er usikker på om Smeplass egentlig gir noe svar. Eller om hun strengt tatt vil ha noen strategi.

Forlovelsen mellom Aftenposten og Equinor viser at innovasjon ikke alltid er morsomt

Som forsker på feltet har jeg vært opptatt av at innovasjon ikke alltid representerer noe positivt for de involverte parter.

Hvem som får A i et emne bør gjøres kjent

En A i et emne bør en student være stolt av. Det bør ikke holdes skjult fra faglærer eller medstudenter

Ytring:

Universitetene må utdanne flere leger

Norge utdanner nå bare halvparten av legene som helsetjenesten trenger, resten utdannes i utlandet. Det er en dårlig løsning både for Norge og verden. De medisinske fakultetene i Norge er klare for å gjøre sin del av jobben.

Ytring:

Nesna-studenter ber om lovnad fra Nord-ledelsen

«Vi forutsetter det arbeides med at undervisningskvaliteten og læringsmiljøet skal være godt og at Nord universitet satser på oss slik som dere gjør med andre studenter ved institusjonen» skriver studentrepresentanten i dette åpne brevet til ledelsen ved Nord universitet.

Gjesteskribenten:

Derfor irriterer vi oss når julemusikk spilles for tidlig

Blir du irritert av julemusikken som spilles i bakgrunnen i butikkene, men kommer i akkurat den rette julestemninga av akkurat den rette juleplata på akkurat det rette tidspunktet?

Ytring:

Konkret i kampen for kjønnsbalanse

«Det vil ta tid og vi vil ikke få til alt, men vi vil få til mye» skriver forfatteren av denne ytringen om kjønnsbalansen ved NTNU.

Ytring:

Grunnstoffene som forandret verden

Forskning på grunnstoffene har vært avgjørende for den kunnskapen vi har i dag.

Ytring:

Mens vi venter på campus – og ny rektor

Tidligere ansattrepresentant i NTNUs styre, Helge Holden, forsøker i et innlegg i Universitetsavisa 15.11 å forsvare beslutningen som han var med på, om å samle NTNU Trondheim på Gløshaugen. Argumentene hans er lite overbevisende, skriver professor Knut H. Sørensen i denne ytringen.