Studiestart 2021

Linjeforeninga viste fram partymaskina på immatrikulering

Nå er Dennis og Petter immatrikulert. De har lyst til å lage framtidens duppeditter.

Dennis Eliassen og Petter Nilsen er glad for å ha fått en fysisk immatrikulering på campus.
Publisert

Mandag 16. august ble studiesemesteret sparket i gang med immatrikulering ved NTNU. Som året før var det ingen felles markering i Trondheim på gressplena bak Hovedbygget, frimerket. Istedenfor hadde studieprogrammene egne immatrikuleringer rundt på sine studiesteder ved ulike tidspunkt.

Nye studenter ved Elektro og Eldig hadde sin immatrikulering i forelesningssalen F1. Blant dem var både Dennis Eliassen og Petter Nilsen. De møttes dagen før og synes det er spennende å ha blitt immatrikulert.

Ingen studiestart i Trondheim uten Strindens. De spilleglade studentene var både å se i immatrikuleringsvideoen og på Gløshaugen campus.

- Det er litt kaos akkurat nå. Jeg vet ikke helt hva vi går til, men det er bare å kaste seg uti og satse på at det går bra, forteller Nilsen.

- Alt er veldig stort og mye å ta tak i her i starten. Men det er veldig mye opplegg for at vi skal komme i gang. Nå har vi fått sett flere av faglærerne og rektor og sånn. Jeg føler jeg har fått litt mer oversikt, sier Eliassen.

Hakkete rektor på stream

Både rektor, statsminister og studentledere var med på den forhåndsinnspilte immatrikuleringsvideoen som ble strømmet for de første studentene litt etter 10. Karakteristisk nok for vår tid var det ikke helt uten tekniske problemer da rektor hakket seg gjennom sin velkomsttale.

- Det var utrolig deilig å kunne møte opp fysisk. Rektor og sånn var jo der digitalt, men ellers var det veldig fint å kunne møte forelesere og medstudenter, sier Nilsen.

Elektrostudentene så immatrikuleringsstreamen sammen i forelesningssalen F1.

I tillegg fikk studentene informasjon om sitt nye studie, fakultet, institutt og universitet. Samtidig satt det studenter på andre linjer rundt om kring på alle campus og opplevde det samme.

For å bryte opp en lang dag med å sitte i forelesningssalen hadde linjeforeningen Elektra tatt med seg sin selvbygde partymaskin, som lyste opp den mørke forelesningssalen i pastellfarger og spilte tilhørende musikk.

For å aktivisere studentene dro de i gang året 2000s store hit og mer nylig Tiktok-dansefavoritt Cha Cha Slide. Salen deltok med noe ulik entusiasme. Nilsen ler og sier han så seg rundt å så at det ikke var alle som var fullt så entusiastiske som han.

Linjeforeningen Elektra har bygd sin egen partymaskin, som de dro fram for de nye studentene.

- Jeg synes de her litt rare, spontane tingene er det artigste. Jeg tenker det viser at ja, vi er her for å studere. Men så er det også alt det sosiale og man skal bli kjent med nye mennesker. Jeg skjønner at folk er litt stive i starten, men jeg synes de som organiserer opplegget her er flinke til å bryte isen, sier han.

Lyst til å gjøre noe praktisk

Dennis Eliassen forteller han alltid har hatt en interesse for matematikk og likte veldig godt IT-fagene på videregående.

- Jeg har også lyst til å jobbe med robotikk og sånn. Så elektroingeniør virket som en god måte å få med alle de tingene, forteller han.

- Jeg hadde veldig lyst til å gjøre noe som er litt praktisk rettet, så elektro virket bra sånn. Så lever vi i et samfunn hvor vi er stadig mer omringet av all slags teknologiske dupeditter. Jeg vil gjerne vite hvordan de alle fungerer, fortsetter Nilsen.

Stands for ulike foreninger og organisasjoner var åpne for studentene på mandag.

- Ja, og utvikle framtidens dupeditter, legger Eliassen til.

De gleder seg også til fadderuka, selv om de ikke helt vet hva de skal vente seg.

- Jeg gleder meg til ting faller litt på plass. Forhåpentligvis faller det sosiale litt på plass. Og så begynner vi å finne ut litt hvordan de neste årene kommer til å være, avslutter Eliassen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.