Ingen ledige studieplasser igjen i Trondheim

Studieplassene ved byens institusjoner er helt fylt opp. Det samme gjelder Ålesund og Gjøvik.
Illustrasjonsfoto: Hovedbygningen på Gløshaugen. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Illustrasjonsfoto: Hovedbygningen på Gløshaugen.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Akkurat nå er det ikke flere ledige studieplasser i Trondheim etter årets opptak, sier konstituert seksjonssjef ved seksjon opptak i Samordna opptak, Natasha Harkness til Adresseavisen.

På mandag kunne Samordna opptak via sin søkerportal melde om at alle studieplassene ved NTNU og Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning foreløpig er tatt. Det samme gjelder studieplassene i Ålesund og Gjøvik.

Harkness sier til avisen at søkertallene er rekordhøye.

- Basert på de tallene vi har akkurat nå, så har vi sett en økning på 8,7 prosent. Over 150 000 har søkt til høyere utdanning til høsten. Det er tall vi ikke har sett maken til før, sier hun til Adressa.

Listen over ledige studieplasser oppdateres fortløpende.

Det er fortsatt ledige plasser innen lærerutdanning og musikkfag ved Nord Universitet i Levanger, Bodø, og Mo i Rana.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

- Vi tar hensyn etter beste evne

«Elendig planlegging av 'konten'»?- Vi prøver å ta hensyn etter beste evne, skriver rådgiver Anette Lindi i dette svaret til Trond Andresen.

Ytring:

Den rigide arealnormen for statlige bygg må endres

- En betydelig mengde forskning finner negative effekter av åpne kontorlandskap, skriver Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Fjerner restriksjoner på innreise for gjesteforskere

Regjeringen fjerner innreiserestriksjoner som har gjort det komplisert for gjesteforskere å komme til Norge fra utenfor EØS.

Ytring:

Å glemme å betale null kroner

– Jeg ble ikke irritert eller sint på den stygge lappen som var festet til vindusviskeren, bare oppgitt, sier Arve Hjelseth om Apcoas praksis, og undrer seg hvorfor NTNU har inngått en avtale med dette parkeringsselskapet.