SiT åpner treningssenter på Solsiden

Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) bøter på et sprengt idrettstilbud på campusene ved å åpne et tredje alternativ: Solsiden.

Publisert Sist oppdatert
Location, location, location: Mari Helenedatter Aarbakke i Velferdstinget ser på utsikten du kanskje kan betrakte fra en spinnsykkel til høsten.

SiT har funnet midlertidige treningslokaler for å avlaste idrettsbyggene på Dragvoll og Gløshaugen: Fredag tok SiT med seg pressen til å besiktige lokalene som i andre etasje i ”Portalen” i Dyre Halses vei – det nyeste bygget nederst på Solsiden.



Åpner allerede til semesterstart

På det som i dag er 2000 kvadratmeter råbygg skal SiT Idrett innrede for treningsmuligheter vegg-i-vegg med 3T – en privat treningskjede.



Planen er å kunne åpne allerede til semesterstart i august 2011, sa velferdsdirektør Anders Stenvig under presentasjonen av lokalene.



Selv om dette er en ”dyr” kriseløsning sammenlignet med de husleiefrie idrettssentrene på campus, holder SiT løftet om at treningsavgiften ikke skal overstige 1200 kroner året. Stenvig mener også at SiT skal klare å unngå å tape penger på Solsiden-løsningen.



Femårig leieavtale

Samskipnaden har inngått en femårig leieavtale på Solsiden – med mulighet for forlenging.

Plasseringen er ikke uproblematisk: Ideelt sett søker Samskipnaden å ha treningstilbudene campusnært. I nåværende situasjon har studentene fått et godt kompromiss, mener leder av Velferdstinget i Trondheim – Mari Helenedatter Aarbakke.



Bra for alle Trondheimsstudenter

Trondheimsstudentene er mer enn NTNU, understreker hun. Også høyskolestudentene skal ha et tilbud nært studiestedet eller hjemmet. Så nært sentrum som Solsiden er, blir dette bra for Trondheim som studieby, totalt sett.



Sprengt på campuser

Trondheimsstudentene har i lengre tid klaget over kapasitetsproblemer på treningssiden. Idrettsanleggene på Dragvoll og Gløshaugen er sprengt.



SiT har derfor fått oppdraget med å finne egnede, midlertidige lokaler fram mot byggingen av et nytt og permanent idrettssenter. Solsiden ble løsningen.



NTNUIs leder Sjur Øyen er fornøyd med at det er funnet en midlertidig løsning. NTNUI består imidlertid av mange lag innenfor mange idretter. I disse dager jobber SiT frenetisk for å få på plass midlertidige baner for ballspill og lagidrett i Dødens dal ved Gløshaugen. Mye henger på Trondheim kommune, i følge NTNUI-lederen: Tillatelser må være ordnet innen 15 mars for at tidsplanen skal holde, blant annet i forhold til at de midlertidige anleggene også skal tjene høstens UKA-arrangementer.





Fast i kvikkleire

Det er faren for kvikkleireras i Dødens dal som foreløpig har begravet planene om permanente nye idrettsfasiliteter for Samskipnaden og studentene.



NVE forlanger en full utredning av grunnforholdene før det eventuelt kan komme på tale å bygge idrettssenter. Her er Samskipnaden avhengig av blant andre Trondheim kommune. Signalene derfra er at lite vil skje før medio 2013.