NTNU signerte avtale med teknologiselskapet Volue

Volue består blant annet av tidligere Powel, et industrieventyr fra Trondheim.

Klar for signering: Ingeborg Gjærum, strategidirektør og organisasjonsdirektør i Volue og dekan Ingrid Schjølberg fra NTNU.
Publisert Sist oppdatert

- Historien til Powel, nå Volue, er et industrieventyr. Deres faglige tyngde og ambisjoner bør virkelig inspirere studenter og forskere her på NTNU, sier dekan Ingrid Schjølberg ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk i ei pressemelding.

Powel ble etablert i 1996 som en avlegger fra Energiforsyningens Forskningsinstitutt ved Sintef og med forskere rekruttert fra NTH/NTNU.

Avtalen mellom NTNU og Volue handler om et forskningssamarbeid. Selskapet leverer software og tjenester for å gjøre det grønne skiftet mulig. Dette gjør de gjennom optimalisering av kraftproduksjon og -handel, digital styring og håndtering av kraftnettet og digitalisering av vann- og avløpsnetthåndtering. I tillegg utvikler de også 3D planleggingsverktøy for infrastrukturprosjekter, heter det i pressemeldinga.

Involverer fem institutt

Powel er ett av tre andre selskaper som nylig fusjonerte og ble til Volue. Det nyfusjonerte selskapet har 650 ansatte i 9 land og kunder i mer enn 40 land.

- Framtida er digital og elektrisk, og utviklinga går i et forrykende tempo. Der skal vi lede an, og det forutsetter tett og godt samarbeid med viktige næringslivsaktører som volue, sier Schjølberg.

Ingeborg Gjærum er strategidirektør og direktør for organisasjonsutvikling i Volue. Hun sier:

- Dette vil gjøre oss alle bedre. Vi har store forventninger til hva vi sammen skal få til.

Det er fem institutter ved NTNU som skal samarbeide med Volue om alt fra kunstig intelligens, elektroniske systemer, elkraft, kybernetikk og økonomi.

Avtalen er for tre år og innebærer samarbeid om om innovasjonssøknader, næringsrelevant doktorgradsutdanning og forskningsprosjekter.

- For Volue handler det om tilgang på kunnskap, tilgang på den beste kompetansen og det å kunne bidra til å kommersialisere forskningsresultater. Vi har igjennom flere år hatt et godt samarbeid knyttet til studentoppgaver, master- og doktorgradsprosjekt i tillegg til sommerjobber. Vi håper samarbeidet kan bidra positivt i utdanninga og at det kan gjøre det enklere å rekruttere gode studenter, sier Gjærum.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.