Rekordmange søkere til Teknologi-camp for jenter

I år var ikke en sekser i matte nok til å bli med.

Totalt 156 jenter fra 2. og 3.-året ved 199 videregåendeskoler over hele landet kommer til NTNU 2.-4. november for å delta på Teknologi-camp for jenter. Bildet er tatt under fjorårets teknologicamp.

Totalt fikk NTNU inn 1021 søknader fra 199 ulike videregåendeskoler over hele landet.

Det er en kraftig økning fra i fjor, da 629 jenter søkte. Teknologi-camp for jenter er et arrangement i regi av Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk ved NTNU, og er ment å fremme interessen for teknologifag blant jenter.

Det er jenter i andre og tredje klasse ved videregående skoler som kan søke.

Sterke søkere

Prosjektleder for Jenteprosjektet Ada, Line Berg, er imponert over søkermassen.

- Det er fantastisk sterke søkere i år. 658 av jentene hadde enten 5 eller 6 i matte. Vi har dessverre bare plass til 156 jenter, så vi har måttet si nei til mange med 6-er, sier Berg.

I tillegg til karakterer har man også lagt vekt på kvaliteten på søknaden, og motivasjonen søkerne hadde for å bli med på campen, da de skulle velge ut hvem som fikk delta.

Suksess med nye navn

Markedsføringen av teknologicampen har blant annet skjedd gjennom aktiv bruk av sosiale medier, i tillegg til at det ble sendt ut papirinvitasjon til alle 259 skoler i landet som tilbyr matte som studiefordypning.

Berg mener også at en navneendring av studieprogrammene har bidratt til den kraftige økningen i søknader.

- «Elektronikk» har vi i år endret til «elektronisk systemdesign og innovasjon». Også andre studieprogrammer har endret navn, slik at de nå heter blant annet «kybernetikk» og «robotikk», ser det ut som har hjulpet stort på interessen, mener Berg

Hacking og programmering

Når Teknologi-camp for jenter går av stabelen 2.-4. november, vil jentene blant få presentasjoner fra de ulike studieprogrammene på kveldstid, mens de på dagtid vil delta på workshoper med ulike tema.

- De får velge to av sju workshoper når de kommer hit. Tema for workshopene er alt fra hacking og robotprogrammering, til å bygge sin egen datamaskin, sier Berg.