Alt dette vil NTNU gi deg gratis

Som en del av miljøprofilen gir NTNU bort en rekke møbler til ansatte og studenter.

Gratis sofa, arkivskap og arbeidspult er blant tingene ansatte og studenter ved NTNU kan få. Møblene kan enten brukes ved arbeidsplassen, eller tas med hjem.
Publisert Sist oppdatert

Gjennom et pilotprosjekt som NTNU er med på sammen med Finn.no, har universitetet opprettet et eget "hjørne" på Finn.no kan kalt NTNU Gjenbrukshjørne.

Her legger vaktmestre og andre ansatte ved de forskjellige instituttene møbler som er fritt vilt for institutter, studenter og ansatte.

Blant tingene som ligger ute nå er flere skap og bokhyller, et titall stoler fra forskjellige tidsperioder, en arbeidspult og en sofa.

- Vi har et mål om å redusere avfallsmengden på NTNU med 15 prosent. Ett av tiltakene er å oppfordre studenter og ansatte til å gjenbruke fullt brukbare møbler gjennom å annonsere dem gratis på nettet, sier Sidsel Kristiansen, seniorrådgiver ved driftsavdelingen ved NTNU.

Avfallsproblem

Noe av bakgrunnen for tiltaket, er at NTNU langt fra topper statistikkene når det kommer til gjenvinning og kildesortering.

En undersøkelse utført i 2011 viste at kun 43 prosent av avfallet ved NTNU ble sortert. Målet er at 85 prosent skal sorteres innen 2020.

LES OGSÅ: NTNU sliter med miljøflyten

I tillegg har det vært flere klager over lagringsrom som fylles opp av fullt brukbare møbler som etter en stund blir kastet. Initiativet med å gi bort ting er en måte å få slutt på lagringsproblemer og avfallsproblemer i samme slengen.

- Vi lanserte tjenesten i september og reklamerte for den på intranettet. Det var stor interesse for det i starten, siden har det dabbet av litt. Nå vil vi henge opp plakater og bruke sosiale medier for å gjøre folk klar over dette, sier Kristiansen.

Kan ta med hjem

Finn hjørner er en ny tjeneste fra Finn.no som ennå ikke er offentlig, og er fortsatt under utvikling. Gjennom sin deltakelse i pilotprosjektet er NTNU den første institusjonen som oppretter et eget hjørne på nettsiden. Annonsene er gratis.

Flere av møblene har allerede fått seg ny eier, enten i form av et nytt institutt, eller ved at studenter og ansatte har tatt med seg møblene hjem.

Etter hvert vil effekten av tiltaket bli vurdert, sammen med en rekke andre tiltak som er satt i gang for å nå målet om å redusere avfallsmengden.