Dette prosjektet vant to nasjonale priser

Konserndirektøren i SiT sier de ønsker å prøve noe nytt hver gang de gjennomfører et byggeprosjekt.

Moholt Studentby vant onsdag «Varmepumpeprisen» og «Årets trebyggeri 2016».
Publisert Sist oppdatert

- De to prisene viser at vi som studentsamskipnad også kan bidra til å utvikle byggebransjen i Norge, sier boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås i Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT).

Onsdag ble studentbyen på Moholt kåret til «Årets trebyggeri 2016» og fikk «Varmepumpeprisen» for 2017 under byggegallaen i Oslo.

Her kan du lese om innflyttingen i studentbyen.

Begrunnelsen for tildelingen av trebyggeri-prisen er at prosjektet har «har spennende trebruk, høy arkitektonisk kvalitet, energieffektivitet, arealeffektivitet og økonomisk byggeri» noe som har ført til kompetanseutvikling hos involverte aktører.

Varmepumpeprisen ble utdelt på varmepumpekonferansen samme kveld, og grunnlaget for utdelingen av prisen er naturlig nok blant annet at den nye studentbyen forsynes med energi fra varmepumper.

- Vi ønsker å gjøre noe nytt hver gang vi gjennomfører et byggeprosjekt. Neste gang blir det kanskje noe annet enn miljø som blir satsningsområdet, men SiT vil uansett bygge med høy miljøkvalitet i fremtiden, sier konsernsjef Knut Solberg i SiT.

Videre i begrunnelsen vektlegges det også at varme fra avløpsvann og solvarmeanlegg brukes i energiforsyningen, samt at energisentralen har glassvegger og er plassert slik at det er mulig å se hvordan den er oppbygd.

Det er en Enova og Norsk Varmepumpeforening som står bak prisen.

Prosjektet på Moholt består av fem tårn med ni etasjer hver. Til sammen huser byggene 632 studenthybler, samt en barnehage for 170 barn.

LES OGSÅ: Samskipnaden vil åpne 12 kjellere på Moholt

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.