Ottervik utelukker flere forslag til campusløsning

Elgeseter park skal ikke røres, sier ordfører Rita Ottervik. I praksis betyr det at kun et av vinnerkonseptene i idékonkurransen for NTNUs campussamling er aktuelt.
Trondheim kommune ønsker mest mulig av NTNU inn til sentrum, men vil legge til rette for utbygging i området ved Hesthagen, ifølge ordfører Rita Ottervik. 
    
      (Foto: Kristoffer Furberg)

Trondheim kommune ønsker mest mulig av NTNU inn til sentrum, men vil legge til rette for utbygging i området ved Hesthagen, ifølge ordfører Rita Ottervik.  Foto: Kristoffer Furberg

- NTNU ønsker å være i Høyskoleparken, men der får de ikke bygge. Så får vi se da, hvor mye vi klarer å tøye dem inn i Midtbyen, sier trondheimsordfører Rita Ottervik i et intervju med Adresseavisen (+).

Vil legge til rette for bygging ved Hesthagen

Men hva menes egentlig med Høyskoleparken/Høgskoleparken? Ottervik blir spurt om 100 prosent av grøntområdene skal være fredet mot bygging, og svarer:

- Høyskoleparken foran Hovedbygningen skal ikke røres. Heller ikke Elgeseter park. Hva man gjør på skulderen av platået for å åpne Gløshaugen mer mot byen i vest, er en annen sak.

Ordføreren sier videre at kommunen vil legge til rette for bygging i grøntområdet mellom Hesthagen og Gløshaugen.

Det er forskjellige meninger om dette området er en del av Høgskoleparken. Etter at UA skrev om dette forrige uke, la kommunens nettsider bycampus.no ut et kart der Høgskoleparken er delt inn i nord og sør. Det som av mange beskrives som vestskråningen, omtales her som Høgskoleparken (sør). Dermed vil altså kommunen legge til rette for utbygging i Høgskoleparken, bare ikke i den nordlige delen.

LES OGSÅ: Hvor er egentlig Høgskoleparken?

Fem konsept for utbygging

Det var i september 2015 regjeringen besluttet at NTNU skal samles i én campus i området rundt Gløshaugen. Et drøyt år senere besluttet NTNU-styret at campussamlingen skal skje i vest, ved Elgeseter.

Dette var premisset for idékonkurransen som resulterte i fem vinnerkonsepter for campussamlingen. Trondheimspolitikerne vil imidlertid ha utbygging innenfor elveslyngen, altså tettere på midtbyen.

LES OGSÅ: Fem konsepter valgt for NTNUs campussamling

«Uptown Downtown», «Veien videre», «JUHU NTNU» og «Vitenveit» er juryens favoritter, mens «inPUT» er folkets favoritt i idékonkurransen. Folkets favoritt er imidlertid nærmest allerede avskrevet av fagjuryen på grunn av sine massive inngrep i terrenget.

Vinnerkonseptene skal videreutvikles hver for seg, før det til slutt velges en masterplan.

3 av 4 vil bygge i Elgeseter park

Både «Uptown Downtown» og «JUHU NTNU» har utbygging i Elgeseter park (ved Samfundet) som sentrale elementer, og avskrives dermed av Ottervik som sier parken ikke skal røres.

De siste to favorittene, «Veien videre» og «Vitenveit», har juryen plassert under kategorien «Langstrakt infill på Elgeseter og Mobilitet som overordnet idé». Den såkalte langstrakte infillen-varianten har blant annet utfordringer med å være samlende, ifølge juryen.

«Veien videre» har også en del bygningsmasse plassert i Elgeseter park, selv om ikke hele området berøres. «Vitenveit» er det eneste av vinnerforslagene som ikke vil røre parken på denne siden. Her er utbyggingen i stor grad foreslått å legges til Hesthagen og skråningen herifra og opp mot Gløshaugenplatået.

YTRING: «JUHU NTNU» er det mest problematiske forslagetnull
Trondheim kommune, via nettsiden bycampus.no, har delt opp grøntområdene rundt Gløshaugen i Elgeseter park, Høgskoleparken (nord), Høgskoleparken (sør) og Høgskoledalen. 
    
      (Foto: Bycampus.no)

Trondheim kommune, via nettsiden bycampus.no, har delt opp grøntområdene rundt Gløshaugen i Elgeseter park, Høgskoleparken (nord), Høgskoleparken (sør) og Høgskoledalen.  Foto: Bycampus.no

Relaterte artikler

Fem konsepter valgt for NTNUs campussamling

Folkets favoritt er ikke populær hos juryen, som mener «inPUT» vil føre til et massivt inngrep i landskapet.

Etterlysning: Er det noen som vet hvor Høgskoleparken er?

Bygging i Høgskoleparken er en het potet, men ingen vet helt hvor den er.

- Hvilken vei ser NTNU?

- Ser universitetet innover mot byen, eller ser det utover? Hvilken vekstretning er det vi ser her, i et femtiårs perspektiv?

"Har skjønt at vi må heve stemmen"

Om NTNU-ledelsen ikke hører bedre etter hva kommunen vil, risikerer man at byggeprosjektet blir stanset, advarer kommunalråd for Høyre Berit Tiller.

Fagmiljøene vil ikke til Kalvskinnet

Fagmiljøene ønsker å flytte så nært Gløshaugen som mulig, skriver dekan Marit Reitan.

JUHU NTNU er det mest problematiske forslaget

NTNU sitter på betydelige verdier i form av en historisk bygningsskatt. Det må det tas hensyn til, skriver Lasse Hodne.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Ville dagens studenter klart å bevare Bakklandet og Møllenberg?

Det er vanskelig å engasjere studentmassen, men vi studenter bør velge å engasjere oss aktivt i by- og campusutformingen ved å verne om trehusbebyggelsen i Grensen.

- En toppstyrt lederstil

Visjonær, men ikke flink nok til å ivareta de ansatte, er Kristin Dæhlis karakteristikker av Bovims periode som rektor.

Nybø: Bovim har stor politisk teft

- Gunnar Bovim har stor politisk teft. Det er en stor styrke ved ham som person, sier statsråd Iselin Nybø.

Gunnar Bovim går av som rektor

Gunnar Bovim går av som rektor ved NTNU. Anne Borg blir konstituert som rektor.