Byplansjefen vil ha NTNU-campus i tre

Å bygge NTNUs mulig nye campus i tre, vil vekke interesse for NTNUs hovedsete både nasjonalt og internasjonalt mener byplansjefen i Trondheim
Spennende. Utover det arkitektoniske utrykket, og miljøfordelene ved å bygge campus i tre, mener byplansjefen i  Trondheim at et campus i tre ville vært et spennende forskningsprosjekt. 

Spennende. Utover det arkitektoniske utrykket, og miljøfordelene ved å bygge campus i tre, mener byplansjefen i Trondheim at et campus i tre ville vært et spennende forskningsprosjekt. 

- Vi er inne i en spennende tid med stor byutvikling, og planer om et nytt universitetscampus. Det gir oss en gylden mulighet til å se på mulighetene for bruken av tre i større bygninger og i byrom, sier byplansjef i Trondheim kommune, Hilde Bøkestad til Teknisk Ukeblad.

I neste uke arrangeres konferansen Forum Holzbau Nordic 14 i Trondheim. Den samler ulike aktører fra Norden, Europa og Canada for å diskutere ny kunnskap og dele erfaringer med bruk av tre i urbant byggeri.

Bøkestad håper byen kan dra nytte av disse aktørene i utviklingen Trondheim står fremfor.

Mye av byens småhusbebyggelse består i dag av tre, og byplansjefen mener tiden er inne for mer.

- Det ville vært veldig spennende å bygge nytt NTNU-campus i tre. Det er ikke så mange campus i verden som profilerer seg med bruk av tre i sin egen bygningsmasse i dag. Å bygge i tre kunne være noe som satt campuset til NTNU på dagsordenen både nasjonalt og internasjonalt, sier hun.

Utover det arkitektoniske utrykket, og miljøfordelene ved å bygge campus i tre, mener byplansjefen et campus i tre ville vært et spennende forskningsprosjekt.

- Erfaringene fra utbyggingen vil kunne gi ny kunnskap om bruken av tre i byen, og være med på å utvikle treteknologi videre inn i fremtiden, sier hun til TU.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.