NTNU-rapport viser hvordan innovasjon i sektoren bør måles

Under Technoport-konferansen onsdag overleverte prorektor for innovasjon ved NTNU, Toril Anita Nagelhus Hernes, rapporten om hvordan universitetenes bidrag til innovasjon bør måles.
De indirekte bidragene til innovasjon trekkes frem i rapporten NTNU har utarbeidet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Her får statssekretær Rebekka Borsch rapporten av prorektor Torl Anita Nagelhus Hernes. 
        
            (Foto: Tore Oksholen)

De indirekte bidragene til innovasjon trekkes frem i rapporten NTNU har utarbeidet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Her får statssekretær Rebekka Borsch rapporten av prorektor Torl Anita Nagelhus Hernes.  Foto: Tore Oksholen

Som del av NTNUs utviklingsavtale med Kunnskapsdepartementet har universitetet utarbeidet en rapport om et helhetlig system for å måle og synliggjøre universiteters bidrag til innovasjon.

I rapporten påpekes det at en ikke bare kan se på de direkte bidragene, slik som kommersialisering, næringslivsutvikling og innovasjoner i samfunnet, men at en også må se på de indirekte bidragene universitetene kommer med.

De indirekte bidragene forklares i rapporten som innovasjonskompetanse, innovasjonskultur og samarbeid på mellom universiteter og andre aktører.

Universitetenes hovedrolle er «ofte knyttet til indirekte bidrag gjennom aktiviteter og prosesser som potensielt kan bidra til innovasjon» skriver de i rapporten og lister opp hele bredden av ting et universitet befatter seg med - med unntak av den administrative aktiviteten.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Publiseringsstatistikk og tingenes (dårlige?) tilstand

«Det er lite motiverende å høre hvert år at vi leverer dårligere og dårligere,» skriver Bjørn Skallerud, professor og tillitsvalgt i Tekna, i denne ytringen.

The Big Challenge

Kun dagspass igjen til vitenskapsfestivalen

Søndag går NTNUs vitenskapsfestival The Big Challenge av stabelen.

Gjesteskribenten:

Trusselledelse ødelegger for forskningsmotivasjon

Når Kavliinstuttet med nobelprisvinnerne Moser publiserer lite for å fokusere på kvalitet, blir det av prorektor Bjarne Foss ved NTNU avfeid som utenkelig at en slik modell skulle kunne fungere for oss andre.

Tinder gjør at flere får partnere fra en helt annen sosial bakgrunn

Par som møter hverandre på digitale plattformer er mer sosialt sammensatte enn andre par, viser en masteroppgave ved Universitetet i Oslo.