NTNU-rapport viser hvordan innovasjon i sektoren bør måles

Under Technoport-konferansen onsdag overleverte prorektor for innovasjon ved NTNU, Toril Anita Nagelhus Hernes, rapporten om hvordan universitetenes bidrag til innovasjon bør måles.
De indirekte bidragene til innovasjon trekkes frem i rapporten NTNU har utarbeidet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Her får statssekretær Rebekka Borsch rapporten av prorektor Torl Anita Nagelhus Hernes. 
        
            (Foto: Tore Oksholen)

De indirekte bidragene til innovasjon trekkes frem i rapporten NTNU har utarbeidet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Her får statssekretær Rebekka Borsch rapporten av prorektor Torl Anita Nagelhus Hernes.  Foto: Tore Oksholen

Som del av NTNUs utviklingsavtale med Kunnskapsdepartementet har universitetet utarbeidet en rapport om et helhetlig system for å måle og synliggjøre universiteters bidrag til innovasjon.

I rapporten påpekes det at en ikke bare kan se på de direkte bidragene, slik som kommersialisering, næringslivsutvikling og innovasjoner i samfunnet, men at en også må se på de indirekte bidragene universitetene kommer med.

De indirekte bidragene forklares i rapporten som innovasjonskompetanse, innovasjonskultur og samarbeid på mellom universiteter og andre aktører.

Universitetenes hovedrolle er «ofte knyttet til indirekte bidrag gjennom aktiviteter og prosesser som potensielt kan bidra til innovasjon» skriver de i rapporten og lister opp hele bredden av ting et universitet befatter seg med - med unntak av den administrative aktiviteten.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Klimautslipp fra oljesand er høyere enn det næringa sier

CO2-utslippene fra oljeutvinning fra oljesand i Canada er langt høyere enn det oljenæringen oppgir selv, ifølge forskere.

Nord vil avvikle campus på Nesna og Sandnessjøen

Konstituert rektor Hanne Solheim Hansen har nå lagt fram sin innstilling til endring av universitetets studiestruktur.

Midlertidighet:

Mener oppsparte midler er løsningen, ikke økonomisk avstraffing av ledere

Forskerforbundet har ikke troen på NTNUs forslag om å straffe ledere økonomisk ved vedvarende midlertidighet. I stedet bør institusjonene rigge seg slik at de har råd til å ha folk ansatt, også når eksternfinansieringen tar seg en siesta, mener fagforeningslederen.

Drikking på jobb mest utbredt blant forskere

Forskere er den yrkesgruppen som er hissigst på flasken, i hvert fall i arbeidstiden. Det kommer frem av Folkehelseinstituttets andre rapport om alkohol og arbeidsliv.