Kunnskapsministeren går av

Trine Skei Grande trekker seg som statsråd og Venstre-leder, melder VG
På vei ut av politikken: Trine Skei Grande trekker seg både som leder og som statsråd.  
        
            (Foto: Tore Oksholen)

På vei ut av politikken: Trine Skei Grande trekker seg både som leder og som statsråd.   Foto: Tore Oksholen

Trine Skei Grande går av som Venstre-leder og kunnskaps- og integreringsminister. Hun tar heller ikke gjenvalg til Stortinget, skriver VG.

– I løpet av helgen har jeg kommet til at det beste er at noen andre slipper til, selv om jeg ikke vet hvem det er, sier Grande til avisen.

Forrige fredag la valgkomiteen fram en enstemmig innstilling hvor de gikk inn for at Grande skulle fortsette som partileder.

Grande sier hun onsdag kommer til å ringe leder for valgkomiteen for å informere dem om beslutningen. Stortingsgruppe vil bli orientert klokken 15, opplyser hun.

Senere onsdag skal hun ha et telefonmøte med sentralstyret, der de blant annet skal diskutere om landsmøtet i april skal utsettes.

Kunnskapsdepartementet har to statsråder: Trine Skei Grande, som er kunnskaps- og integreringsminister, med blant annet ansvar for barnehager, grunnskole, vidergående opplæring og integrering. Den andre statsråden er Henrik Asheim, som er forsknings- og høyere utdanningsminister.

Ifølge VG er det trolig at Norge har en ny kunnskapsminister allerede på fredag.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Et virus skal ikke stoppe meg!

To ganger i året går Klovneløpet av stabelen i studentbyen Trondheim. På grunn av koronaviruset gjennomføres vårens etappe med én mann – og ikke i Trondheim.

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.