NTNU-styret diskuterer faglig organisering bak lukkede dører

NTNU-styret skal diskutere den nye fakultetsstrukturen bak lukkede dører før beslutningen tas i offentlighet.

Organisasjonsdirektør Ida Munkeby er ansvarlig for styresaken der rektor legger fram en anbefaling for ny faglig organisering ved NTNU.
Publisert Sist oppdatert

- Vi jobber med å lese gjennom uttalelsene, for å se hvilke råd vi får. Vi har ønsket oss mange innspill og tydelige råd. Rektor har sagt at han ønsker gode argumenter. Det er ikke noe fasit her. Flere modeller kan fungere, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby ved NTNU til UA.

300 sider med uttalelser

Fredag forrige uke var siste frist for å sende inn uttalelser i andre høringsrunde om ny faglig organisering i nye NTNU. Universitetsavisas opptelling viser at 63 høringsuttalelser har kommet inn. Tilsvarende tall i første høringsrunde var 44. Svarene kommer i all hovedsak fra forskjellige fagmiljøer og grupperinger ved universitetet, samt fra politikken og næringslivet. Den nye fakultetsstrukturen skal tre i kraft fra 1. Januar 2017.

Gruppe for faglig organisering i NTNUs fusjonsprosjekt eliminerte to alternativer etter første høringsrunde i fjor høst, og NTNU står nå igjen med to modeller å velge mellom – bred og smal fakultetsstruktur. Se hva de forskjellige modellene inkluderer i faktaboksen.

- VI har over 300 sider med uttalelser. Det er mange viktige innspill. Nå kommer vi til å lage et sammendrag som grunnlag for videre diskusjoner, sier seniorrådgiver Trond Singsaas i rektors stab.

Lukket styreseminar

Saken om faglig organisering skal drøftes i rektoratet og Sentralt samarbeidsutvalg (SESAM), diskuteres på dekanmøtet og på styreseminaret på Oppdal 25. januar. Dagen etter er det ordniært styremøte, men selve beslutningen om ny faglig organisering kommer trolig opp på styremøtet 15. februar.

- Større saker, som denne, har vi alltid oppe til diskusjon flere ganger og i flere runder, sier Munkeby.

Noe av diskusjonen vil skje under det lukkede styreseminaret på Oppdal.

- Hvorfor er det ikke åpent for pressen og andre som ønsker å høre diskusjonene?

- Som hovedprinsipp skal møtene være åpne. Dette er et saksforberedende møte, og det er enighet i styret om at det skal være lukket, sier Munkeby.

Universitetsavisa får ingen ytterligere forklaring på hvorfor møtet skal være lukket.

Regner med klar anbefaling

Organisasjonsdirektøren er ansvarlig for saksfremleggelsen som kommer til å danne grunnlaget for NTNU-styrets beslutning. Munkeby regner med at rektors anbefaling til styret vil være tydelig på hvilken modell rektoratet ønsker.

- Saken er ikke skrevet ennå, men jeg antar at rektor vil legge fram én anbefaling. Det vil nok bli skissert flere alternativer, men det er viktig med én klar anbefaling til styret, sier organisasjonsdirektøren.

NTNU-ledelsen har vært tydelige på at høringsuttalelsene vil være sentrale i utformingen av en anbefaling til styret.

- Vi har sagt hele tiden at fagmiljøenes meninger er veldig viktige, sa prorektor for utdanning og leder for Gruppe for faglig organisering, Berit Kjeldstad, til UA forrige uke.