NTNU-professor Nils Olav Johansen:

Spiller med gjester fra fire land på Dokkhuset

- Det blir mer fargerikt enn i en pose twist, lover gitaristen og musikkprofessoren.

Professor Nils-Olav Johansen`s DreamTeam spiller på Dokkhuset scene lørdag - og lover en Twist-pose av en konsert. Også bandet Mokoomba, som er energisk og rå afro-fusion fra Zimbabwe spiller.
Publisert Sist oppdatert

Konserten lørdag løftes fram som et av høydepunktene under Transform-festivalen i Trondheim. Gitarist Johansen er professor ved Institutt for musikk i Trondheim, og har både spilt i Farmers market og Transjoik. I anledning festivalen har han satt sammen en konsert med musikere fra ulike kulturer.

- Ikke bare er han en fabelaktig gitarist, men også en helt unik musiker som oser av spilleglede og nysgjerrighet, heter det på transform.no.

Transform world music festival tar mål av seg å bringe verden til Trondheim, med musikk og foredrag.

- Vi spiller med gjester fra fire land. De skal være med å fargelegge konserten, mer fargerikt enn i en pose twist, lover Johansen engasjert.

Han sier de i utgangspunktet er en trio som lager rytmisk musikk fra flere hjørner av verden.

- Det er afrikansk og sibirsk, og alskens mulige impulser, så dette blir spennende, sier han.

Gjestemusikerne kommer fra blant annet India og de spiller opprinnelig autentisk musikk. Møtepunktet lørdag blir derfor lekent. Transform-festivalen er jo eneste festival for verdensmusikk i Trondheim. Navnet Trans miner meg om Transjoik.

- Tanken er at musikken kan transformere smak og estetikk som i en smeltedigel, og bli noe fint, forteller Johansen på festivalens hjemmeside.