Såret CMI-forsker hjem til Norge om kort tid

Tilstanden for den norske CMI-forskeren Arne Strand er bedre etter at han ble skadd under et angrep på et hotell i Kabul i helgen, opplyser arbeidsgiveren.

Arne strand er forskar ved Cchr. Michelsens institutt.
Publisert Sist oppdatert

(Saken er oppdatert)

Tilstanden for den norske CMI-forskeren Arne Strand er bedre etter at han ble skadd under et angrep på et hotell i Kabul i helgen, opplyser arbeidsgiveren.

– Det er tatt en medisinsk beslutning om at han skal transporteres hjem til Norge. Det jobbes med å få ham ut av Afghanistan i løpet av dagen, skriver Chr. Michelsens institutt (CMI) i en pressemelding tirsdag.

Strand, som er assisterende direktør på CMI, er på arbeidsreise i Afghanistan. Han har i flere år forsket på Afghanistan og befant seg på luksushotellet Intercontinental, som ble angrepet av Taliban i Kabul lørdag kveld. Seks væpnede menn angrep hotellet og jaktet på utlendinger opp igjennom etasjene.

CMI gir ingen detaljer om hva slags skader Strand ble påført i forbindelse med angrepet.

– Han vil trenge ytterligere medisinsk oppfølging etter hjemkomst, og vil ikke være tilgjengelig for pressen med det første, skriver instituttet.

Angrepet skjedde i 21-tiden lørdag kveld, og først 17 timer senere fikk afghansk politi med støtte fra norske styrker, kontroll på stedet. En talsmann for det afghanske innenriksdepartementet melder, i følge nyhetsbyrået AP, tirsdag at 22 personer ble drept av angriperne, blant dem åtte afghanere. Tidligere opplysninger gikk ut på at flere ukrainere, men også statsborgere fra Tyskland, Hellas og Kasakhstan er blant de drepte.

Flere enn 150 mennesker ble reddet eller greide å flykte fra angriperne, deriblant 41 utenlandske gjester.