Ytring:

Nok penger til samlokalisering uten bortlokalisering av geologistudenter

Gode nyheter sist uke! Regjeringen har vedtatt at utbygging av NTNU skal skje i løpet av ti år. Det vil bevilges mer penger enn NTNU har bedt om.

Allan Krill er professor i geologi ved NTNU.
Publisert Sist oppdatert

Nå håper jeg at man dropper billigløsningen med isolering av geologimiljøet i Valgrinda. Planen har vært at det første nybygg skulle betales av Sintef. Geologistudenter, ansatte, og undervisning skulle flyttes ditt, for å frigjøre mer verdifulle plasser på Gløshaugen.

Men i et notat til NTNU-Styret datert 28. november 2017 kommer det frem at dette nybygg i Valgrinda vil koste mer enn tidligere estimert, og at Sintef ikke vil betale for det. Der står det:

“a) Nybygg laboratoriebygg Valgrinda

Nytt laboratoriebygg i Valgrinda er en sentral brikke for å frigjøre arealer i «Oppredningen» som skal benyttes av studieprogrammet Indecol og til nytt felleslaboratorium.

Bygget i Valgrinda er under prosjektering, og det legges opp til byggestart innen sommeren 2018 slik at bygget er klart for innflytting før semesterstart høst 2019. Detaljert planlegging har avklart at arealbehovet er noe større enn tidligere estimert, og det bygges nå i forhold til en ramme på 1700 kvm. I en tidlig fase var intensjonen at Sintef kunne stå som byggherre, med NTNU som leietaker. Det er nå avklart at NTNU selv står for bygging. I tillegg til NTNUs behov for areal legges det også opp til å bygge arealer som Sintef kan benytte, og som da finansieres av Sintef direkte. Beslutningen om at NTNU skal bygge på vegne av Sintef forutsetter en dialog med KD før det kan igangsettes.”

Nå er det på tide å droppe planen om Valgrinda. Petroleumsteknologi og Geofysikk bør integreres med Geologi og annet teknologi- og samfunnsfag på Gløshaugen. Når KD er villig til å betale for samlokalisering, bør ikke penger brukes for bortlokalisering.