Varme toner i laben

Jazzvokalisten Kirsti Huke ble i helgen utnevnt til NTNU-ambassadør. I dag, tirsdag, sang hun for statsrådsfølget inne i improviserte konsertlokaler på Varmeteknisk laboratorium på Gløshaugen.

Opptredenen ble stelt i stand i forbindelse med forskningsminister Tora Aaslands besøk på Gløshaugen. UA følger opp statsrådsbesøket med en egen sak i morgen tidlig.

Med utnevnelsen som NTNU-ambassadør får Kirsti Huke et turnéstipend på 50.000 kroner som skal hjelpe både artisten og universitetet til å bli bedre kjent i inn- og utland.

Jazzlinjen ved Institutt for musikk ved NTNU har gjennom årene opparbeidet seg en sterk posisjon internasjonalt. Huke er tidligere student, nå lærer, ved jazzlinjen.

Fra tidligere er også Ola Kvernberg utnevnt ambassadør.NTNU-ambassadør ”på livstid”

”Kirsti Huke har markert seg som en original og spennende jazzvokalist. Med sin store spennvidde har hun lekt seg innen flere sjangre og i tillegg markert seg som en talentfull låtskriver. Kirsti har to cd-utgivelser med kvartetten sin bak seg og har høstet stor applaus fra et samlet anmelderkorps. Med sin bakgrunn fra Jazzlinja NTNU og med mange spennende prosjekter på gang håper komiteen at Kirsti Huke vil bære NTNU-ambassadørutnevnelsen med vitalitet og stolthet.

Kirsti Huke er en utmerket representant for det skapende musikkmiljøet i Trondheim, og særlig for Jazzlinja NTNU. Hun utnevnes herved til NTNU-ambassadør på livstid, ” skriver juryen, bestående av Ernst Wiggo Sandbakk, Eirik Lian og Bugge Wesseltoft, i sin begrunnelse.Tilgjengelig på MySpace

Jazzlinjen feirer i år sitt 30-årsjubileum. Markeringen fant sted på NTNUs Superlørdag og Trondheim jazzfestival sist lørdag.

Du kan høre smakebiter på Hukes MySpace-side. I dag 18. mai synger hun på NTNU. Deretter forteller turnéplanen at hun 25. mai deltar på Norsk litteraturfestival på Lillehammer.

A cappella, akkompagnert av stål og betong. Jazz-sangerinnen Kirsti Huke, NTNU-ambassadør 2010, synger i Varmeteknisk laboratorium på NTNU. 
    
      (Foto: Tor H. Monsen/Universitetsavisa)

A cappella, akkompagnert av stål og betong. Jazz-sangerinnen Kirsti Huke, NTNU-ambassadør 2010, synger i Varmeteknisk laboratorium på NTNU.  Foto: Tor H. Monsen/Universitetsavisa

Mye brukt i NTNU-sammenheng. Ola Kvernberg og Kirsti Huke på Innovator 2010. 
    
      (Foto: Tor H. Monsen / Universitetsavisa, NTNU)

Mye brukt i NTNU-sammenheng. Ola Kvernberg og Kirsti Huke på Innovator 2010.  Foto: Tor H. Monsen / Universitetsavisa, NTNU

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.