Rektor jobber med Dragvoll-løsninger

Rektor Torbjørn Digernes oppfordrer Kunnskapsdepartementet til å stille opp for Dragvoll nå. Ledelsen ved NTNU jobber allerede med mulige interim-løsninger som skal presenteres for styret rett før påske.

Publisert Sist oppdatert

«I en sak der tilliten til departementet kan virke nokså tynnslitt i noen av miljøene våre, kan det være et godt grep fra våre eiere å yte drahjelp til gode interimløsninger for Dragvoll-fagene», skriver rektor på sin blogg.

Ikke rom for permanente bygg

Nå som styret har sagt ja til departementet og en såkalt konseptvalgutredning, skal Rektor nedsette en intern prosjektgruppe som skal bistå Kunnskapsdepartementet i utredningen. Gruppen skal bestå av fire til fem personer til en antydet kostnad i første omgang på en til to millioner kroner.

Gruppen skal også legge til rette for god intern medvirkning, i følge Digernes.

Den tynnslitte tilliten kan muligens forsterkes noe om departementet kommer med et hurtig og klart signal om å medvirke til forbedringer på Dragvoll.

Bjarne Foss´ alternative styrevedtak, som aldri kom til votering, inneholdt forslag til å bygge ut straks, uavhengig av KVU-prosessen. Et såpass stort investeringsprosjekt ville ifølge rektor uansett ikke kunne besluttes av NTNU på fullmakt.

Brakker eller leie på byen

Interimløsninger under terskelverdiene for statlige kvalitetssikringsprosesser er enten å leie lokaler eksternt, eller å sette opp brakker.

Lokalene til Trondheim økonomisk høgskole (TØH) ble nevnt som alternativ. TØH skal ifølge kommunikasjonsdirektør Morten Thoresen flytte ut til nyttår.

Bygget er imidlertid eid av en stiftelse, som har som formålsparagraf å støtte nettopp TØH. Det er dermed ikke gitt at NTNUs Dragvoll-miljøer kan få leie her.

De eldste, midlertidige «paviljongene» på Dragvoll har fungert permanent i nesten 20 år. Det kan dukke opp flere slike brakkerigger i nærmeste framtid.

Rektors stab er allerede nå i gang med en orienteringssak om Dragvoll-utbedringer til styret, 19. mars.

Arealsituasjonen på Dragvoll står aller øverst på prioriteringslisten, skriver Rektor på sin blogg .