100 mill til Dragvoll

Kunnskapsdepartementet bevilger 10 millioner kroner årlig i en tiårsperiode fra 2014 til en midlertidig løsning på arealbehovet på Dragvoll.

Publisert Sist oppdatert
Lutter glede. I dag er rektor Torbjørn Digernes bare glad.

10 millioner årlig skal gi bedre plass for Dragvoll-fagene.



- Dette er en gledens dag for NTNU, sier rektor Torbjørn Digernes i følge pressemelding.

- Departementet viser med denne bevilgningen at de tar på alvor det akutte behovet for å bedre lærings- og arbeidsmiljøet ved de humanistiske og samfunnsvitenskapelige fagene på Dragvoll. En løsning på arealbehovet er en viktig forutsetning for at disse fagene skal ha mulighet til å utvikle seg inntil en permanent løsning er på plass.

Løsning allerede neste år

NTNU arbeider nå med flere alternativer for å avhjelpe arealbehovet for Dragvoll-fagene i påvente av en mer omfattende og permanent løsning. Ett av alternativene er de lokalene som Handelshøy¬skolen i Trondheim flytter ut av på Moholt.

- Uansett hvilket alternativ som blir valgt, er målet å få til en tilfredsstillende midlertidig løsning allerede i løpet av 2014, sier rektor Digernes.

Departementets bevilgning vil gå fram til en permanent løsning er på plass.



KVU skal gi langsiktig løsning

Regjeringen har bestemt at det skal foretas en konseptvalgutredning for den videre utviklingen av NTNU. Departementet er innforstått med at NTNU har behov for en langsiktig og forutsigbar løsning (minimum 50 år) for å fylle sin oppgave som forsknings- og utdanningsinstitusjon. Målet er at utredningen skal gjennomføres innen utgangen av 2013. Når utredningen er gjennomført og kvalitetssikret (gjennom en såkalt KS1 i henhold til Finansdepartementets retningslinjer), kan styret ved NTNU og Regjeringen vurdere valg av framtidig campusløsning. Det tas sikte på at Regjeringen kan ta en beslutning om campusløsning i 2014.