Fusjonsrektorene i dannet møte med ansatte på HiG

GJØVIK: Tirsdag stilte lederne for de fire fusjonsklare institusjonene i sitt første allmøte utenfor NTNU. I Gjøvik ble de møtt av en dannet forsamling ansatte med interesse for detaljer.
Gunnar Bovim, Webjørn Rekdalsbekken, Helge Klungland og Jørn Wroldsen møter de ansatte ved Høgskolen i Gjøvik for første gang. 
    
      (Foto: Tore Oksholen)

Gunnar Bovim, Webjørn Rekdalsbekken, Helge Klungland og Jørn Wroldsen møter de ansatte ved Høgskolen i Gjøvik for første gang.  Foto: Tore Oksholen

- Vi ønsket helt fra starten av å bli sammen med NTNU. Så fikk vi disse to andre institusjonene med på kjøpet. Det er helt fint. Vi ser på oss selv som et godt giftemål.

Slik åpnet rektor ved høgskolen i Gjøvik, Jørn Wroldsen, sin innledning til de ansatte. Sammen med ham på podiet sto rektorkollegene Gunnar Bovim og Helge Klungland fra NTNU og HiST, samt prorektor Webjørn Rekdalsbakken ved høgskolen i Ålesund.

- Nå er vi i gang

Dette er første gang et slikt møte arrangeres, hvor fusjonsrektorene får møte vanlige administrativt og vitenskapelig ansatte på en annen campus enn NTNUs.

Allmøtet hadde en todelt misjon: For det første ble de frammøtte forklart at nå er man i gang. I Ålesund i morgen konstitueres en styringsgruppe for det man har valgt å kalle NTNU i framtida. Her vil de fire rektorene være representert, samt en representant fra de ansatte og en studentrepresentant.

Fra venstre: Webjørn Rekdalsbekken, Helge Klungland, Gunnar Bovim og Jørn Wroldsen 
    
      (Foto: Tore Oksholen)

Fra venstre: Webjørn Rekdalsbekken, Helge Klungland, Gunnar Bovim og Jørn Wroldsen  Foto: Tore Oksholen

 

Samtidig benyttet de øvrige rektorene anledningen til å presentere sine respektive institusjoner. Ålesunds Rekdalsbakken gjorde et poeng av at hans høgskole er en liten institusjon, om lag en tiendedel av NTNU. Han la ikke skjul på at man der møter fusjonen med både forventinger og frykt.

Bonusbarn ønskes velkommen

Klungland fulgte opp Rekdalsbakken med å si at man også der i første rekke var interessert i NTNU, men at man med glede tar de to andre "bonusbarna", som han kalte dem.

Bovim fremhevet at NTNU går inn i fusjonsprosessen med ett mål for øye: Heve den faglige kvaliteten. Så gikk han en ekstra runde for å berolige de fremmøtte.

- Det er ikke slik at vi kommer fra Trondheim for å sikre oss indrefileten. Vi vil ha alt sammen.

Lokal identitet må sikres

Spørsmålene fra salen handlet for en vesentlig del om hvordan integrasjonen mellom de to små, ene mellomstore og ene store kom til å foregå. Ville det bli full integrasjon, undret én.

- Bovim responderte med å problematisere hvordan man skal sikre lokal identitet. Han forsikret at det ville man få til.

Rekdalsbakken la til at man fra Ålesund først og fremst imøteså fordelen av å bli del av et større fagmiljø.

Teknologicampus Innlandet

Wroldsen fulgte opp.

- Vi ser på høgskolen i Gjøvik som teknologicampus Innlandet, sa gjøvikrektoren.

På spørsmål fra UA om han har sett lokal motstand av betydning – sett i lys av at fusjonene ble vedtatt etter kampvotering både ved NTNU (6 mot 5 stemmer og HiST (5 mot 4).

- Vi ville gifte oss med NTNU og fikk to til med på kjøpet, sa Gjøvik-rektor Jørn Wroldsen. 
    
      (Foto: Tore Oksholen)

- Vi ville gifte oss med NTNU og fikk to til med på kjøpet, sa Gjøvik-rektor Jørn Wroldsen.  Foto: Tore Oksholen

- Ja, her sitter jo de ansatte og kan arrestere meg om jeg sier feil, innledet Wroldsen.

- De ansatte innen helse- og sykepleie har vel stilt flest spørsmål. Men min opplevelse er at de ansatte har stilt seg i all overveiende positiv til fusjon, sa Jørn Wroldsen.

Ingen i salen sa ham i mot.

Mot slutten av tirsdagens seanse banket noen frenetisk på en låst dør bakerst i auditoriet. Ingen åpnet.

- Det er Narvik som vil inn, sa HiST-rektor Helge Klungland med et smil, men det lot ikke til at noen i salen skjønte spøken.

Etter besøket i Gjøvik dro følget videre til Ålesund, der det holdes et tilsvarende allmøte med ansatte onsdag.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

18 nye tilfeller av korona ved NHH

De siste to døgnene har 18 studenter ved Norges Handelshøgskole i Bergen fått bekreftet koronasmitte.

Ansettelse av instituttledere:

NTNU foreslår unntak for vitenskapelig kompetanse

NTNUs ledelse åpner for å ansette instituttledere uten vitenskapelig førstekompetanse.

Opphavsrett:

UiO vil gi kompensasjon for å gjenbruke digitale forelesninger

Nå vil NTNU-tillitsvalgte at NTNU skal ta tak i spørsmålet om kompensasjon. – Vi har meldt saken inn til Sesam-møtet på fredag, sier Ronny Kjelsberg i NTL.

Tror pandemien vil endre forskning for all fremtid

Hva gjør den pågående pandemien med forskning, og hvordan kan en sørge for at andre kriser får samme forskningsomfang? Det var blant spørsmålene da Indikatorrapporten ble lagt frem torsdag.