- Grunnen er fra en tid da vi brukte hest og kjerre

De som ferdes foran Hovedbygningen på Gløshaugen kan ikke ha unngått å ha lagt merke til at asfalten minner om skrekkbilder fra norske riksveier.

Asfalten trives ikke særlig godt utenfor Hovedbygningen på Gløshaugen. Det er ikke lengre siden enn i sommer det ble lagt nytt asfaltdekke på deler av området. Nå ser det slik ut.
Publisert

Årsaken er ganske enkel ifølge Geir Skjevdal, som er prosjektleder for rehabiliteringen av Hovedbygningen.

- Grunnen er rett og slett for dårlig dimensjonert. Den er fra tida da vi brukte hest og kjerre. Nå er det en del tung trafikk der, med blant annet turistbusser. Kombinasjonen av dette og en grunn som ikke tåler tele, gjør at asfalten sprekker opp veldig lett, sier han.

LES OGSÅ Tidenes oppussing

Nå er det flere dype hull og rifter i asfalten, men det er ikke lenger siden enn i sommer at det ble lagt nytt dekke på deler av området.

- Om det blir lagt ny asfalt enda en gang, tar det ikke lang tid før det blir like ille, sier Skjevdal.

Løsning: Mer sand

Løsningen er å grave opp og få inn mer sand, som ikke skaper problemer når det blir tele. Det skjer ikke med det aller første, for det er planlagt graving, både i forbindelse med kommunalt rørarbeid og installering av fjernvarme.

- Det blir muligens gjort i 2017 eller 2018. Derfor er det ikke hensiktsmessig å grave opp for å utbedre grunnen før dette, sier Skjevdal.

...eller gressplen

Dessuten er det heller ikke helt klart hvordan området rundt Hovedbygningen skal bli. I forbindelse med rehabiliteringen av bygget vurderes det blant annet å legge grusdekke, slik det er på Slottsplassen i Oslo.

Det er også mulig at gresset blir lagt lengre ut enn det ligger i dag, og at det kan bli lagt varme i grunnen for å fjerne is vinterstid.