Her kåres vinnerne av NM i hacking på NTNU i Gjøvik

NTNU CCIS på Gjøvik arrangerte sist helg NM i hacking, eller cybersikkerhet som de foretrekker å kalle det. Målet var å finne de skarpeste hodene og danne et landslag.

NM Cybersikkerhet hacking Gjøvik
Publisert Sist oppdatert

Sist helg var det avsluttende runder i norgesmesterskapet i cybersikkerhet. 48 lag med en til fem deltakere var blitt til 21 personer som ble invitert til Gjøvik for å konkurrere om topp 10-plasseringer.

- Det er Justisdepartementet som ønsker et norgesmesterskap i hacking, og de kom til oss ettersom vi har det største og mest slagkraftige fagmiljøet innen datasikkerhet. Et slikt mesterskap er rett og slett en fin måte å rekruttere de klokeste hodene innen feltet på, sa Sofie Nystrøm, direktør i NTNU Center for Cyber and Information Security (CCIS), i slutten av august.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Målet for mesterskapet var å lage et landslag med de ti beste som skal delta i europamesterskapet i Malaga i Spania i månedsskiftet oktober/november. De ti beste er nå kåret, og er alle i aldersgruppen 19-25 år.

Mesterskapet i Spania er en årlig konkurranse som har som mål å løfte cybersikkerhet som en tjeneste for samfunnet.

- Vi er ydmyke over å ha fått dette oppdraget, men samtidig ikke overrasket. NTNU CCIS er et av Skandinavias største fagmiljøer innen cyber- og informasjonssikkerhet, og det faller meget naturlig for oss å bidra inn til samfunne tpå en slik måte, sier Hilmar Haraldsson, seniorrådgiver ved NTNU CCIS i en pressemelding.

De ti personene er:

Christian Resell

Daniel Isaksen

Eirik Hole

Kristian Johansen

Magnus Håland

Martin Ingesen

Nikolai Magnussen

Odin Jenseg

Simen Lybekk

Stian Lysnes