Disse kjemper om NTNUs litteraturpris

For aller første gang skal NTNUs litteraturpris deles ut.

Prisen skal deles ut annethvert år til skjønnlitteratur og faglitteratur, og i år står skjønnlitteraturen i fokus.
Publisert Sist oppdatert

Prisen skal gå til et norskspråklig skjønnlitterært verk av høy litterær kvalitet. Verket skal være utgitt i 2015 eller 2016, og det skal være skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag, ifølge NTNU.

Vinneren skal kunngjøres under åpningen av Trondheim litteraturfest 20. oktober. Prisen skal deles ut annethvert år til skjønnlitteratur og faglitteratur, og i år står skjønnlitteraturen i fokus, ifølge programmet for litteraturfesten.

Formålet med litteraturprisen er blant annet å stimulere interessen for litteratur og å synliggjøre og utvikle litterær virksomhet knyttet til regionen. Prisen er på 20 000 NOK, samt et diplom.

Prisen blir tildelt på grunnlag av kvalitet, og etter kriterier som juryen ser som særegne for hver av sjangrene, ifølge NTNU. Kriterier som originalitet og individuelt særpreg vil være sentrale for begge sjangre. Prisen kan gå til så vel kjente forfattere som til forfattere som ennå ikke har et etablert navn blant publikum.

Juryen til NTNUs litteraturpris har bestått av fem personer fra NTNU, Litteraturhuset i Trondheim og Norsk forfattersentrum.

Dette er finalistene til litteraturprisen:

Kaisa Aglen, Mellom krig (Samlaget 2016, dikt)

Guri Sørumgård Botheim, Heime mellom istidene (Samlaget 2016, dikt)

Rikard Ingdal, Hogst (Aschehoug 2016, roman)

Kari Stai, Jakob og Neikob. Naboen (Samlaget 2016, billedbok)

Sara Sølberg, Seismiske smell (Oktober 2016, roman)