Pris til to unge forskere

Marie Elisabeth Rognes og Trond Nordfjærn får 50 000 hver for sin forskning.
Trond Nordfjærn er professor ved NTNU og Marie Elisabeth Rognes jobber ved Simula Research Laboratory i Oslo.  
        
            (Foto: PRIVAT/BÅRD GUDIM)

Trond Nordfjærn er professor ved NTNU og Marie Elisabeth Rognes jobber ved Simula Research Laboratory i Oslo.   Foto: PRIVAT/BÅRD GUDIM

Det erDet kongelige Norske Videnskabers Selskab som deler ut prisen i Trondheim fredag 2. mars.

Trond Nordfjærn jobber som professor ved NTNU og får prisen i kategorien humaniora. Marie Elisabeth Rognes mottar prisen i kategorien naturvitenskap.

Nordfjærn har to doktograder og forsker på psykologiske modeller for å forstå transportvalg. I tillegg forsker han på bruk av rusmidler i ulike undergrupper. DKNVS skriver i ei pressemelding at hans bidrag på disse områdene er av stor betydning.

Rognes forsker på matematiske metoder for å løse partielle differensiallikninger. Hun har bygget opp en stor forskningsgruppe, og ifølge DKNVS har hennes bidrag på feltet gjort forskere og utviklere over hele verden i stand til å løse kompliserte modeller enda bedre. Hun jobber ved Simula Research Laboratory i Oslo.

Denne prisen går hvert år til unge forskere i Norge som har dokumentert fremragende talent, originalitet og innsats, og som har oppnådd eksepsjonelt gode resultater innen sitt fagfelt.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.