NTNU brukte mest på reklame i 2018

Universitets- og høyskolesektoren sto for nesten halvparten av reklameutgiftene i staten i 2018. Institusjonen som brukte mest var NTNU.
NTNUs «Challenge»-kampanje har vært omdiskutert. I 2018 brukte NTNU over 21 millioner kroner på reklame, kampanjen inkludert. 
        
            (Foto: Tord Dale)

NTNUs «Challenge»-kampanje har vært omdiskutert. I 2018 brukte NTNU over 21 millioner kroner på reklame, kampanjen inkludert.  Foto: Tord Dale

Statlige universiteter og høyskoler brukte i fjor 92 millioner kroner på reklame, i hovedsak mot potensielle fremtidige studenter, skriver Forskerforum. Tallene har de hentet fra Statsregnskapet.no, og de viser at reklamebudsjettene ble økt med tolv millioner sammenlignet med 2017.

De 92 millionene utgjør ifølge nettstedet 42 prosent av statens samlede kostnader til reklame og markedsføring. Mest penger var det NTNU som brukte med rundt 21 millioner kroner, foran Universitetet i Tromsø med 12,6 millioner og Universitetet i Sørøst-Norge med 8,9 millioner kroner på tredjeplass.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nord universitet:

Reiste seg i protest da styret vedtok avvikling av Nesna

Aksjonistene fra Helgeland var godt synlige i sine bunader under onsdagens styremøte. Etter å ha fått påpakning for spredt applaus under styremøtet reiste de seg i protest og gikk ut da vedtaket om avvikling var fattet.

Nord universitet:

Hansen ansatt som ny rektor

Under onsdagens styremøte ble konstituert rektor Hanne Solheim Hansen valgt som rektor for Nord universitet.

Helgeland-aktivister: – Vi har ikke blitt hørt

– Vi kan ikke forstå at nedleggelse er det beste alternativet, sier aksjonister fra Helgeland på skjebnedagen for studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen.

Nord universitet:

Nord-styret vedtok nedleggelse av tre studiesteder

Studiestedene i Verdal, Sandnessjøen og på Nesna vedtatt nedlagt.