I full sving for å pynte NTNU med blomster

Sommerblomstene inntar campusene. Det er travle tider for gartnerne.

- Jeg elsker jobben min, sier gartner Gro Lefstad.

I dag er parkteamet på Dragvoll og skal sette fargerike spor etter seg. Påskeliljene skal erstattes med sommerblomster. I urnene planter de pelargonia og million bells, også kalt minislyngpetunia. Det er mye rødt og rosa i år. For å bryte planter de også litt gult. Det frisker opp.  Og i midten troner cordyline, som ser ut som stort, rødt gress. At den er høyere enn de andre, skaper variasjon.

Gro Lefstad er nestleder i parkteamet ved NTNU og ansvarlig for det grønne på campusene. Tre ansatte jobber året rundt med beplantning, luking og vanning innendørs.

- Vi kan være mye ute. Er det skikkelig dårlig vær, kan vi stelle plantene som er innendørs. Men vi er vanntette og godt kledd. Vi tåler mye, sier hun.

Når UA er innom, fjerner de visne blader fra plantene, planter, luker og raker.

Gartner Gro Lefstad stortrives med jobben og kollegene i parkteamet.  
    
      (Foto: Solveig Mikkelsen)

Gartner Gro Lefstad stortrives med jobben og kollegene i parkteamet.   Foto: Solveig Mikkelsen

 

Alt skjer samtidig

- Det er veldig travelt for oss nå. Alle plantene skal ut i urnene og vi skal etterhvert skifte ut tulipanløk med sommerblomster i bed. Det er mye ugress og vi har enorme areal med gress som skal klippes.

Det er sommerblomstene de får ros for av forbipasserende. Alt arbeidet de har gjort med trær, luking og gressklipping, blir ikke lagt like merke til.

Bak i NTNU-bilen skjuler det seg en solid mengde med fargesprakende blomster.  
    
      (Foto: Solveig Mikkelsen)

Bak i NTNU-bilen skjuler det seg en solid mengde med fargesprakende blomster.   Foto: Solveig Mikkelsen

 

Selv er Lefstad glad i hortensia, men den krever mye vann og blir derfor ikke plantet noe særlig på campusene. Blomstene hadde egnet seg foran Hovedbygningen, for der er det mer skygge og litt mer fuktig. Men det er en kostbar plante og skulle det komme en varmeperiode, rekker de ikke å vanne dem og de vil visne. Det er mye å ta hensyn til: Hvor mye sol og skygge er det og hva med de stedene hvor det bare er skygge?

Før hadde NTNU egen produksjon av planter, nå er parkteamet prisgitt hva grossistene leverer.

- Vi tenker høyder, kombinasjon og at det skal se fint ut når det er mange studenter og ansatte her. Ikke minst til immatrikuleringa i august, forteller hun.

Ugresset gjør seg gjeldende, også på NTNUs campuser. Gro Lefstad forsikrer oss om at de bruker miljøvennlige metoder for å bli kvitt det:

- Kokende vann er det vi bruker i stedet for sprøytemidler, sier hun.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Ville dagens studenter klart å bevare Bakklandet og Møllenberg?

Det er vanskelig å engasjere studentmassen, men vi studenter bør velge å engasjere oss aktivt i by- og campusutformingen ved å verne om trehusbebyggelsen i Grensen.

- En toppstyrt lederstil

Visjonær, men ikke flink nok til å ivareta de ansatte, er Kristin Dæhlis karakteristikker av Bovims periode som rektor.

Nybø: Bovim har stor politisk teft

- Gunnar Bovim har stor politisk teft. Det er en stor styrke ved ham som person, sier statsråd Iselin Nybø.

Gunnar Bovim går av som rektor

Gunnar Bovim går av som rektor ved NTNU. Anne Borg blir konstituert som rektor.