Sit vil bygge høyblokk på Gløshaugen

Samskipnaden ønsker å bygge til sammen 100.000 kvadratmeter for studentene når NTNU skal samles på Gløshaugen.
De nye metrobussene kommer til å kjøre forbi en høyblokk på 21 etasjer dersom samskipnaden får det som de vil. Totalt ønsker de å få plass til 4000 studenter på og rundt Gløshaugen. 
    
      (Foto: Gottlieb Plaudan Architechts/Sit/Illustrasjon)

De nye metrobussene kommer til å kjøre forbi en høyblokk på 21 etasjer dersom samskipnaden får det som de vil. Totalt ønsker de å få plass til 4000 studenter på og rundt Gløshaugen.  Foto: Gottlieb Plaudan Architechts/Sit/Illustrasjon

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) planlegger en høyblokk på 21 etasjer når NTNU skal samles på Gløshaugen, skriver Adresseavisen. Høyblokken ønsker de å sette opp rett vest for Realfagsbyggets hovedinngang.

I tillegg ønsker de også å bygge på de to sentralbyggene, slik at disse blir på 16 etasjer hver. Totalt vil dette gi 100.000 nye kvadratmeter for Sit bare til studentboliger, og med det er deres byggeprosjekt større enn NTNUs planlagte byggeprosjekt som skal gi 92.000 nye kvadratmeter.

Kombinert med andre utbygger på og rundt Gløshaugen vil dette bety 4000 nye studenthybler, i tillegg til alle andre behov Sit skal dekke slik som serversingssteder og barnehage, skriver Samskipnaden i sin utredningsrapport.

- Når NTNU samler all aktiviteten sin rundt Gløshaugen, vil studentene også bo i nærheten. Slik skal vi lage liv på campus. Her skal det være godt å være for studentene, sier direktør Audhild Kvam i Sit til Adresseavisen.

Samskipnaden ser også for seg å erstatte dagens idrettshall på Dragvoll med et nytt areal på campus, en idrettshall som de ser for å seg å bygge på taket av et annet bygg, eller som et frittstående bygg ved Lerkendal.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

I tillegg til høyblokk ved Realfagsbygget og ekstra etasjer på Sentralbyggene ser samskipnaden for seg at de skal kunne hente ut ekstra kvadratmeter til studentene flere andre steder i området rundt campus. 
    
      (Foto: Gottlieb Plaudan Architechts/Sit/Skjermdump)

I tillegg til høyblokk ved Realfagsbygget og ekstra etasjer på Sentralbyggene ser samskipnaden for seg at de skal kunne hente ut ekstra kvadratmeter til studentene flere andre steder i området rundt campus.  Foto: Gottlieb Plaudan Architechts/Sit/Skjermdump

 
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Aalborg-rektor trekker NTNU-søknad

Mener offentliggjøringen av hans søknad har ført til stor uro i organisasjonen ved Aalborg Universitet.

Kvantefysikk:

Hevder å ha gjort stort data-gjennombrudd

Googles forskerne sier de har fullført en utregning som en tradisjonell superdatamaskin ville brukt tusener av år på, på kun noen få minutter.

Ytring:

Regjeringen har overkjørt autonomien til både UiT og Politihøgskolen

Så var to katter ute av sekken: Regjeringen har overkjørt autonomien til både Universitetet i Tromsø og Politihøgskolen, og Nord universitet har lagt frem planene for hvordan de vil satse på Helgeland.

UHR reagerer på KDs Nesna-beskjed til UiT

Leder Dag Rune Olsen i Universitets- og høgskolerådet (UHR) støtter UiT-rektor Anne Husebekk når hun mener Kunnskapsdepartementet (KD) har brutt inn i universitetets autonomi, skriver Forskerforum.