Itslearning overtar Fronter

Avtale er inngått som fører til at Itslearning overtar konkurrenten Fronter fra Pearson ltd. Dermed får et langvarig anbudsproblem for NTNU en uventet utgang.

Best på kvalitet og leveranseevne, men Fronter vant anbudet. Slik var den opprinnelige vurderingen, som ikke ble akseptert. Hva som blir resultatet av den nye konkurransen vites ikke, men nå har de to foregående konkurrentene altså gått sammen gjennom overtakelse.
Publisert Sist oppdatert

Det er Itslearning som melder om overtakelsen på sin hjemmeside. Den nye, fusjonerte virksomheten vil bli størst i Europa innen læringsplattformer, står det å lese. Virksomheten har over 400 medarbeidere og millioner av brukere over hele verden.

Itslearning forsikrer at verken kunder eller brukere vil merke noen umiddelbar konsekvens av overtakelsen. Brukerne av Fronter skal kunne fortsette å anvende samme produkt som i dag med uendrede betingelser, heter det.

For to år siden besluttet NTNU å velge vekk itslearning, etter ti år med denne læringsplattformen. Leverandøren ble funnet best på kvalitet og gjennomføringskraft, men NTNU foretrakk Fronter som universitetet samlet sett mente tilbød den beste løsningen.

Itslearning har hele tiden ment at de gav det beste anbudet og burde vært valgt framfor Fronter. Selskapet klaget på avgjørelsen, og saken gikk til midlertidig forføyning i Oslo Byfogdembete. Der fikk NTNU en knusende dom mot seg.

I fjor inngikk partene forlik, og NTNU bebudet forberedelse av ny anbudskonkurranse. Det er ventet at resultatet av denne konkurransen vil komme om ikke svært lenge.