NTNUs ledersamling:

«NTNU – et internasjonalt universitet»

Hvordan lykkes på den globale arena? Hvordan unngå fallgruvene? Årets Oppdalseminar retter blikket mot verden.

Instituttledere, dekaner, prodekaner, hele styret med varaer, styreledere på fakultetene, studentrepresentanter, fagforeninger og avdelingsledere er blant de 180 deltakerne som er samlet på Oppdal. Bildet er fra fjorårets konferanse.
Publisert Sist oppdatert

Arbeiderpartileder og tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre kommer til Oppdal for å snakke om internasjonale relasjoner. Professor Anneli Wyckmans, leder for NTNU Smart Sustainable Cities skal snakke om hvordan hun lykkes med internasjonalisering. 

NTNUs styreleder, og sjef for Norges største private konsern Norsk Hydro, Svein Richard Brandtzæg skal om fallgruver. Det forventes at han kommer til å innlemme forsamlingen i kampen for å holde konsernet gjennom krisetiden i Brasil.

LES OGSÅ: Instituttledernes problem

LES OGSÅ: Jeg er kjempe, kjempe, kjempeglad

NTNUs lederkonferanse har vært en årviss seanse siden NTH arrangerte sin første konferanse i 1991, den gangen på Bårshaug. NTNU fortsatte med tiltaket og flyttet det til Røros. Konferansen har vært arrangert på hotel Skifer i Oppdal siden 2012.

Konferansen samler i år om lag 180 deltakere - instituttledere, dekaner, samt studentrepresentanter og faglig tillitsvalgte og NTNUs sentrale lederskap. Tradisjonen tro benytter universitetsledelsen anledningen til å sette søkelyset på initiativ av strategisk betydning. I år er det altså internasjonalisering.

Fra programmet

Torsdag:

11.50. Innlegg ved:

Jonas Gahr Støre, leder Arbeiderpartiet

Anders Bjarklev, rektor DTU

Lunsj

NTNU - et internasjonalt universitet

13.40:

- Hvordan lykkes med internasjonalisering, hva er mine erfaringer? Innlegg ved Annemie Wyckmans, professor Institutt for arkitektur og planlegging og leder for NTNU Smart Sustainable Cities

- Hvordan kan NTNU bli en betydelig bidragsyter i den globale kunnskapsutviklingen? Hva er deres gode råd og erfaringer?»

Paneldialog.

Pause

15.05

Hvordan lykkes med internasjonal handlingsplan?

6 parallelle sesjoner med forskjellige tema/fokusområder. Alle deltagere melder seg på to sesjoner

Fredag:

08:30:

Etiske dilemma i internasjonale relasjoner – hvordan håndterer vi disse utfordringene og begrunner våre valg?

Innlegg ved Svein Richard Brandtzæg og Marit Reitan 

Pause

09:45

Presentasjoner av de viktigste erfaringene fra parallellsesjonene

Paneldialog på scenen 

Arbeid i grupper og plenum