Norce sier opp flere titalls ansatte

Et av landets største forskningsinstitutter, Norce, varsler at mellom 35 og 40 ansatte kan bli sagt opp. Norce har gått med underskudd siden stiftelsen i 2017.

UiB er største eier i Norce, hvor Elisabeth Maråk Støle er administrerende direktør. (I bakgrunnen Sintef-direktør Alexandra Bech Gjørv, som ikke har noe med denne saken å gjøre.)
Publisert Sist oppdatert

Mandag var det allmøte i Norwegian Research Centre AS (Norce). Admini­strerende direktør Elisabeth Maråk Støle ønsker ikke å si til Bergens Tidende hva som ble sagt på allmøtet, utover å bekrefte at det blir nedbemanning. Ifølge avisa er det snakk om 35–40 oppsigelser

– Det vil bli klart i løpet av den nærmeste måneden, sier hun.

Norce ble stiftet i 2017, og er en fusjon av sju selskaper med mål om å bli et sentrum for forskning, innovasjon og verdiskaping. Universitetet i Bergen er største eier med 51 prosent av aksjene, sammen med universitetene i Stavanger, Agder og Tromsø. Det er 1.000 ansatte i Norce, ifølge selskapets egne nettsider.

Ifølge styreleder Hans Olav Lindal har nedbemannings­prosessen pågått lenge, og han mener det ikke kan være noen overraskelse.