NTNU-forskere inspirert i Israel

Norske forskere samarbeider gjerne med universitet som bidrar til israelsk våpenindustri, skriver den kristne avisen Dagen, som er med på delegasjonsreisen til Olje- og energidepartementet.

- Det er mange områder, særlig kjemiteknisk, som NTNU er interessert i og jobber innenfor. Ved å jobbe sammen kunne vi helt sikkert komme et stykke videre, sier professor Roy Johnsen til avisen.

Johnsen er nestleder for institutt for produktutvikling og materialer, og deltar på reisen sammen med Egil Tjåland, som leder Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk.
Delegasjonen har besøkt Ben-Gurion University i Beersheba som driver med nanoteknologi og nettsikkerhet, og de har møtt en rekke israelske gass- og oljeselskaper.

Ved universitetet Technion i Haifa ble de orientert om universitetets suksess med nobelpriser, innovasjon og oppfinnelser som minnepinner og kameraer i pilleform til kirurgiske inngrep. Technions studenter har over ti år startet opp 1602 bedrifter innen IKT og life sciences som har resultert i 95.500 arbeidsplasser. Halvparten av bedriftene er fortsatt aktive.

- Det kan i alle fall ikke NTNU stille opp med, sier Johnsen til Dagen.

Technion ønsker seg gjesteforelesere og studentutveksling med Norge, og ser for seg at et eventuelt samarbeid med norske universiteter kan skje gjennom EUs program «Horisont 2020». Egil Tjåland sier til avisen at han har forståelse for kritikken mot eventuelt petroleumssamarbeid med Israel, men at han håper det ikke det vil få konsekvenser.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UA mener:

Dekantilsettinger: Utvalget av kandidater er for skrint

Prosessen med å ansette prorektorer er avsluttet. Snart skjer tilsetting av NTNUs dekaner. Sikrer dagens ordning at man får et godt nok utvalg av kandidater? Tja.

Gjesteskribenten:

Jeg valgte å si nei til cellegift

Mitt såkalte valg var jo ikke noe som ble gitt meg. Det oppsto fordi jeg stilte spørsmål.

- Hvorfor er det viktig å diskutere medvirkning?

- Debatten om medvirkning kommer aldri opp ved utenlandske universiteter. Hvorfor er den så viktig i Norge? spurte eksternt styremedlem Maria Strømme.

PST: Kina og Russland spionerer på norsk oljeteknologi

PST mener russiske, kinesiske og andre lands etterretningsorganisasjoner henter informasjon om den Norske oljesektoren.