Lyser ut millioner til forskning som bidrar til bedre dyrevelferd

Dyrevernalliansen børste støvet av fondet som har ligget brakk siden 2012.
Kaja Ringnes Efskind er kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen. Hun forteller at de også vurderer søknader fra studenter som jobber med relevante masteroppgaver. 
        
            (Foto: Dyrevernalliansen)

Kaja Ringnes Efskind er kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen. Hun forteller at de også vurderer søknader fra studenter som jobber med relevante masteroppgaver.  Foto: Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen lyser nå ut en million kroner i året til forskning og utvikling til det beste for dyr. Fondet har som formål å «støtte forskning av god vitenskapelig kvalitet som bidrar til å fremme dyrs interesser i liv og velferd».

- Fondet støtter både grunnforskning og anvendt forskning, samt utredning og utvikling. Relevante masteroppgaver vil også vurderes, sier Kaja Ringnes Efskind, kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen.

Fondet skal etter planen dele ut minimum en million koner i året i tre år fremover, og vektlegger at forskningsmetodene skal være etisk akseptable, herunder ikke påføre dyr lidelse eller død».

Fondet har tidligere søttet blant annet et prosjekt fra Universitetet i Oslo om ulovlig handel og trafficking av utrydningstruede dyr og et prosjekt fra Universitetet i Oslo for å utvikle kunstig hud for å redusere bruken av forsøksdyr.

- Vi prioriterer prosjekter som angår dyr i intensivt landbruk, fiskeoppdrett og dyreforsøk, sier Efskind.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Godkjenner at ny NTNU-rektor kan ansettes for 5,5 år

Planen er at ny rektor for NTNU skal ansettes tidlig i 2020. Kunnskapsdepartementet godkjenner nå at åremålsperioden kan gå fram til 2025.

Kjøper NTNU TTO sin eierandel i NTNU Accel

Selskapet T:Lab kjøper nå NTNU Technology Transfer sin eierandel i NTNU Accel.

Mener utenlandske ansatte vet for lite om norsk arbeidsliv

En utenlandsk ansatt var i Norge i nesten ni år før han fikk vite at det var mulig å søke om lønnsopprykk.

En av fire forskere med innvandrerbakgrunn opplever diskriminering

En ny rapport viser at hver fjerde forsker med innvandrerbakgrunn opplever diskriminering og manglende inkludering. Hver tiende kvinne - uansett bakgrunn- rapporterer om seksuell trakassering.