Lyser ut millioner til forskning som bidrar til bedre dyrevelferd

Dyrevernalliansen børste støvet av fondet som har ligget brakk siden 2012.
Kaja Ringnes Efskind er kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen. Hun forteller at de også vurderer søknader fra studenter som jobber med relevante masteroppgaver. 
        
            (Foto: Dyrevernalliansen)

Kaja Ringnes Efskind er kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen. Hun forteller at de også vurderer søknader fra studenter som jobber med relevante masteroppgaver.  Foto: Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen lyser nå ut en million kroner i året til forskning og utvikling til det beste for dyr. Fondet har som formål å «støtte forskning av god vitenskapelig kvalitet som bidrar til å fremme dyrs interesser i liv og velferd».

- Fondet støtter både grunnforskning og anvendt forskning, samt utredning og utvikling. Relevante masteroppgaver vil også vurderes, sier Kaja Ringnes Efskind, kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen.

Fondet skal etter planen dele ut minimum en million koner i året i tre år fremover, og vektlegger at forskningsmetodene skal være etisk akseptable, herunder ikke påføre dyr lidelse eller død».

Fondet har tidligere søttet blant annet et prosjekt fra Universitetet i Oslo om ulovlig handel og trafficking av utrydningstruede dyr og et prosjekt fra Universitetet i Oslo for å utvikle kunstig hud for å redusere bruken av forsøksdyr.

- Vi prioriterer prosjekter som angår dyr i intensivt landbruk, fiskeoppdrett og dyreforsøk, sier Efskind.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

PST-saken:

Bekymret for stigmatisering av utenlandske NTNU-ere

NTNU-rektor Anne Borg ber om at saken der to iranske NTNU-ansatte er siktet av PST ikke fører til stigmatisering av en hel gruppe ansatte og studenter.

PST etterforsker NTNU-forskere:

Mener universitetene opptrer naivt overfor spiontrussel

- Varsellampene bør begynne å lyse. Naiviteten er bygget inn i grunnholdningene når det gjelder mellomstatlig samarbeid og samkvem i forskerverdenen, sier professor Jo Jakobsen.

En av fem studenter vil ikke ha barn

Hver femte student i Norge vil ikke ha barn, ifølge en undersøkelse. Andelen som ønsker barn blant studenter, er lavere enn i andre grupper, sier forsker.

SPOR-festivalen:

- Krig er et evig dagsaktuelt tema

Noe av den mest gripende kunsten og musikken har oppstått i menneskenes forsøk på å møte krigen og dens grusomheter på andre måter enn med våpen, ifølge førsteamanuensis i klassiske fag ved NTNU, Thea Thorsen.